View Single Post
Vechi 10.06.2015, 14:29:03
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit este posibil ca Dumnezeu sa nu vrea venirea unui copil?

Am avut din nou o revelatie trista . In urma cu cateva zile ( de Rusalii mai exact) a zis sotul ca de cand merg la biserica parca avem numai ghinioane si certuri, neintelegeri...acum daca e sa disec aceasta constatare, pot spune ca nu eu vin de acolo cu chef de cearta, ci asa il gasesc pe el , cateodata; iar ghinioane chiar dacaam mai avut,totusi am avut si mari impliniri, cel putin in ultima vreme ( ne-am luat casa, o sa avem copil)...dar aici el ar putea argumenta ca toate astea au fost numai meritul trudei lui, si nu al rugaciunilor mele si nici al ajutorului divin, caci eu personal am avut mai mult esecuri si pagube in ultimii ani ( am pierdut un serviciu, am gasit altul mai rau, am castigat bani dar am si cheltuit, etc)... si analizand mai bine, am ajuns la concluzia ca:1) daca ma luam fie dupa reprezentantii bisericii ( popi) fie dupa multi dintre voi credinciosii, acum eram singura, fara familie si copil, si , mai dureros, 2), daca in duminica aceia as fi pkecat de acasa, fie seara la Paraclisul Maicii Domnului, fie chiar de dimineata, mai mult ca sigur nu ar mai fi venit fata mea, fie ca nu eram acasa,'fie ca era taica-su suparat pe mine....desi eu initial m-am grabit sa multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului ca mi-au trimis-o....

Cum va explicati fenomenul ? Cum e posibil totusi sa vina un copil pe lume daca Dumnezeu nu vrea acest lucru ??? Poate sa vina din alta sursa, ca sa zic asa, sa fie exclusiv produsul trupului omenesc? De c vin copii atunci cand se spune ( spun unii popi) ca nu ar trebui sa vina,adica sa fie chemati de parintii lor ( duminca, in posturi, in zii de sarbatoare) pt ca vor deveni la randul lor rai si pacatosi?

(Oricum m-a intristat foarte tare constatarea ca e posibil ca Dumnezeu sa nu o vrea pe fata mea, sau sa nu fie trimisa de el ; eu chiar voiam sa o invat sa fie credinciosa, chiar daca se pare ca taica-su vrea altceva; deci in concluzie e posibil ca acest copil sa fie doar al lui taica-su, si nu si al lui Dumnezeu???
Pana acum pare sa-i fi placut la biserica, la slujbe, chiarsi la tv cand ne-am uitat putin duminica la slujba, in schimb pare ca e foartr trista de cateva zile de cand am avut " revelatia " care am avut-o ...... desi acum nu sunt sigura daca ea e vesela sau trista, ci eu sunt, iar ea se manifesta doar in conformitate cu emotiile mele, pozitive sau negative, indiferent ce le cauzeaza...adica as putea-o " invata" sa se bucure si de alte activitati mai firesti pt un copil....si chiar ma intreb daca n-ar fi mai bine sa n-o mai duc deloc la biserica daca nu o voi mai putea duce si pe viitor, ci sa o duc in alte locuri si la alte activitati unde se duc si alti copii, in parcuri la joaca, sau in casa la tv la desene animate si alte programe pt copii...)

( bine oricm stiu ca parerea multora dintre voi e ca nu trebuia sa am acest copil, ca va fi un copil rau si pacatos sau ca va fi chinuit, va avaea o soarta rea, dar atunci dece mi la- dat Dumnezeu, ca sa se razbune pe noi, c al-am sfidat si l-am fact in ciuda dorintei lui, sau de ce, cum va explicati, ca n e trimis de el ci de cel rau, doamne fereste ??? Sau sa ma asteot sami spuneti sa ma stept ca Dumnezeu sa mil ia inapoi, ca sami arate puterea lui????)

Sa e posibil sa fie cum spune sotul, ca Dmnezeu e undeva acolo sus in univers si a faut lumea si pamantul si cosmosul, dar nu se mai implica in vietile oamenilor ( pare ferm convins de acasta teorie, nustiu dc a conceput-o sau i s-a revelat lui sau a auzit-o ,a altcineva si l-a convins), iar soarta noastra nu e influentata de cat suntem de credinciosi sau nu, dc mergem la biserica,ascultam de popi, ne cununam, botezam, facem sfestanii, etc, dc muncim sau desfranam duminca, daca tnem sarbatorile sau nu, etc ( dc suntem rai sau buni asta intradevar ne influenteaza pt ca interactionam cu ceilalti si...consecintele se rasfrang asupra noastra, dc facem rau cuiva devenim victima razbunarii aceluia...), sau,
2) este posibil cum spun unii ca Dumnezeu sa nu aiba nicio treaba cu biserica si popii, cu nicio biserica dupa unii, sau sa fii parasit harul lui biserica ortodoxa si pe cea catolica, si sa se fi " relocat" in celelate organizatii si culte ( protestante, neoprotestante, adventiste, mormone, etc)..???

Last edited by fallen; 10.06.2015 at 14:54:55.
Reply With Quote