View Single Post
Vechi 07.06.2015, 21:42:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Thumbs up

Rugaciunea Sfântului SILUAN ATHONITUL pentru lume:
Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă își îndreptează copiii săi mici.
Dă fiecarui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale și puterea ajutorului Tău.
Dă ușurare sufletelor chinuite ale poporului Tău și pe noi, pe toți, ne învață prin Duhul Sfânt, să Te cunoaștem pe Tine.
Se chinuiește sufletul omenesc pe pământ, Doamne, și nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaște pe Tine, nici bunatatea Ta.
Mintea noastra este întunecată de grijile lumești și nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.
Milostivirii Tale toate îî sunt cu putință.
Tu ai spus în Sfânta Evanghelie, că morții vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și vor învia. Așa fă acum: ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău și să învie, întru bucurie.
Rugăciunea Sfântului SILUAN ATHONITUL pentru smerenie:
Rugați-vă pentru mine, toți Sfinții, ca sufletul meu să învețe smerenia lui Hristos. Sufletul meu însetează dupa ea, dar nu o poate atinge și o caut plângand, ca un copil ce s-a pierdut de mama lui: “Unde ești Tu, Domnul meu? Te-ai ascuns de sufletul meu și te caut cu lacrimi”. “Doamne, dă-mi puterea de a mă smeri înaintea măreției Tale”. “Doamne, a Ta este Slava în Cer și pe pămant. Dă-mi mie, zidirii tale firave și smerite , Duhul Tău cel Sfant”. “Mă rog bunatății Tale, Doamne, privește asupra mea din înălțimea Slavei Tale și dă-mi puterea de a Te lauda zi și noapte, căci sufletul meu Te-a iubit prin Duhul Sfânt. Tânjesc după Tine și Te caut cu lacrimi”. “Doamne, dă-ne Duhul Sfânt. Prin El Te vom slăvi zi și noapte, căci dacă trupul nostru e slab, Duhul Tău e viu și dă sufletului puterea de a Te sluji cu râvnă. El întarește în sufletul nostru iubirea Ta, îl linișteste întru Tine cu o odihnă desavârșită și nu mai vrea să se gândească decât la iubirea Ta”. “Doamne, mintea mea lipsită de putere nu poate ajunge la Tine. Ca și regele Avgar Te chem: “Vino, și tămăduiește-mi rănile gândurilor mele cele rele și Te voi lăuda ziua și noaptea, Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile să știe ca Tu Doamne, săvârșești minuni ca și altădată, ierți păcatele, sfințești și dai viață”.
Rugăciunea fericitului Arhimandrit SOFRONIE, ucenicul Sfântului SILUAN ATHONITUL către PreaSfântul Duh Dumnezeu:
Vino, Cela Ce Singur ești Sfânt, Sfințește-mă și curățeste-mă de toată întinăciunea.
Vino, Cela Ce Singur ești Viu cu adevarat și vindecă-mă de moartea care m-a lovit.
Vino, Lumina adevărată și fă lăcașul Tău în mine, pentru toată veșnicia.
Rugăciunea fericitului Arhimandrit SOFRONIE, ucenicul Sfântului SILUAN ATHONITUL către Mântuitorul Hristos Dumnezeu:
Doamne, Iisuse, Tu ești lumina venită pentru a mântui lumea.
Luminează ochii cei duhovnicești ai inimii mele și mă învrednicește ca să umblu înaintea Feței Tale ca la lumina zilei, fără a face pași greșiți.
Rugăciunea fericitului Arhimandrit SOFRONIE, ucenicul Sfântului SILUAN ATHONITUL către Dumnezeu Tatăl:
O, Tu Cel Care ești, o Dumnezeule Tată, Atotputernice Stăpâne ;
Tu ne-ai zidit și ne-ai adus întru această viață.
Dă-ne nouă să Te cunoaștem pe Tine, Singurul Dumnezeu adevărat.
Rugăciunea fericitului Arhimandrit SOFRONIE, ucenicul Sfântului SILUAN ATHONITUL pentru smerenie:
Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeule Sfânt și mare, Tu Însuți învață-mă smerenia Ta.
Ascultă-mi rugăciunea și miluiește-mă pe mine, păcatosul.