Iertare, mai degrabă acest topic se putea deschide la secțiunea "islam", nu la Spiritualitate Ortodoxă, că acolo în filmuleț, numai spiritualitate nu-i, eventual demonicitate și mai ales spiritualitate ortodoxă nici atât.
Din ce am citit, puțin, nici un Sfânt Părinte nu vorbește despre copilăria Mântuitorului Hristos, doar o evanghelie apocrifă a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ar vorbi despre copilăria Domnului Hristos și acolo probabil că sunt astfel de "evenimente", preluate de mohamed și puse în coran. Nu am citit evanghelii apocrife și gnostice, fiind respinse de Biserică, prin Sfântul Sinod al Sfinților Apostoli, din anul 91 de la Ierusalim, când a fost finalizat Canonul Noului Testament.
Și privind prin Iubire, dacă zicem că acel filmuleț exprimă Adevărul, atunci acel filmuleț ar trebui să fie de ajuns, ca toți musulmanii să devină creștini.
Sincer, nu am vizionat filmulețul, ci doar am citit postarea fratelui Neagu și am răspuns, nădăjduiesc, ce trebuie spre mântuirea noastră.
Vă sfătuiesc nici voi să nu citiți texte apocrife, gnostice și eretice, sau cel puțin nu înainte de a epuiza măcar jumătate din scrierile Sfinților Părinți și să fi citit măcar de vreo 10 ori, întreg Noul Testament. Mai bine este să nu vizionăm acele filmulețe niciodată și nici să nu ne amintim de ele, că efectiv nu ne ajută la mântuire.
Timpul ne este prea prețios ca să-l irosim pe înșelări diavolești. Destule asalturi imagistice ce ne depărtează de Rai, avem zilnic. "Ajunge zilei necazul ei", spune Biblia, deci Duhul Sfânt Dumnezeu.
Hristos a înviat ! (de-ar scrie asta coranul, ar dispărea islamul)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 07.06.2015 at 16:40:05.
|