Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Ortodoxia inseamna dreapta credinta.
Iar dreapta credinta se gaseste in Biblie, aici chiar ai dreptate.
|
Atunci vino la dreapta credință, nu mai sta în ereziile neo-protestante, vino și fi ortodox, căci nimic din Biserica Ortodoxă, nu este înafara Bibliei, precum afirmăm amândoi.
Nu știu dacă ești sincer în ce spui, sau spui cu subînțeles, cu viclenie.
Am întâlnit în multele dialoguri, avute cu neo-protestanții, câțiva care se numeau ortodocși, spuneau că ei sunt drept creșdincioși. Dar i-am pus să își facă semnul Sfintei Cruci și au spus nu, că aia nu e din Biblie. Și le-am arătat clar versetele biblice și Sfinții Părinți ai primului mileniu creștin, și în final au recunoscut că erau penticostali, dar în euforia lor, ei chiar credeau că fac parte din Biserica lui Hristos. Dar n-au putut să mărturisească dogmele Adevărului, ci au rămas în nebuniile lor.
Așadar, nu știu tu, cu ce scop o spui. Că dacă chiar ai înțelege că Ortodoxia, este cu adevărat drepata credință, ai deveni ortodox imediat, ți-ai găsi un duhovnic, conform Bibliei, te-ai spovedi de toată erezia în care ai fost și ai face adevărata pocăință, ai începe despătimirea, curăția, ai practica isihia, rugăciunea inimii, ai primi harul Sfintelor Slujbe, și ai începe să alergi după luminare, ca mai apoi să ajungi la îndumnezeire, sau dobândirea Duhului Sfânt.
Dar ceva îmi spune, o simțire, că nu vei lepăda ereziile penticostale, cel puțin nu foarte curând și tu chiar crezi că faci parte dintro Biserică Universală, unde toți care mărturisesc învățătura Bibliei (pe segmente, trunchiată) se vor mântui.
Poate, mai grav, te consideri deja mântuit, salvat, consideri poate că ai și dobândit Duhul Sfânt, și darurile Duhului Sfânt, sau mai grav, consideri că ești făcător de minuni... Doamne, ferește și ai milă de turma Ta cea mică.
Cine știe ce întuneric ascuțit e în mintea ta...
Dumnezeu să-ți ajute.