View Single Post
Vechi 05.06.2015, 00:49:28
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vitiate Vezi mesajul
Paslusnice, eu am incercat din greu, de multe ori, sa ma integrez in Biserica, sa imi infrang deopotrtiva orgoliul si nelinistea de a sti poate prea multe despre istoria lumeasca a religiilor, indeosebi a crestinismului. Deaceea imi stersesem contul anterior,cumva ca o luare de la capat. Nu imi foloseste la nimic.Nu pot crede ca voi, ortodocsi, catolici traditionali, modernisti,penticostali,adve, calvini,etc. Nu pot sa ma integrez ca si credincios; mereu ma intreb multe, prea multe. Nu pot crede, si gata.
Din teama de ce va aduce viitorul, cf. profetiilor Sf. Kuksa, Laurentiu al Cernigovului, si Sf. Serafim de Virita, chiar am incercat sa fac pe/devin un supus si integrat, un iregimentat speriat si netezit. Imposibil. Intotdeauna, pentru cei ce mai intai vor sa cunoasca si eventual sa creada ulterior, va fi imposibil. Ezio avea dreptate. Supusenia nu mi se potriveste. Da, cred ca toate religiile sunt bune, daca sunt traite cu sinceritate. Si cred ca exista Vesnicii, pe Care ii percepem ba ca Zei, ba ca Sf. Trinitate, ba ca Dumnezeul Unic, exact cum a sugerat acel Meggid la Medjugorje.
De ce "Vitiate"? Nu, nu are legatura cu viciul. Joci SWTOR? Ei, e vorba de personajul cu acel nume.
Aș vrea să-ți scriu atât de multe...

E profundă căderea ta, dar există și izbăvire, și ridicare. Sunt convins, că vei înțelege și vei dori bucuria Adevărului, măcar în ultimul ceas al vieții, ceasul morții, al trecerii în nematerie, despre care și știința vorbește și face experimente cu ea. Atunci, măcar atunci, poate te vei întoarce, în ceasul morții, Dumnezeu va primi și atunci pocăința ta, îndreptarea ta, asumarea și... iubirea ta.

Credința nu are legătură cu rațiunea. Sunt opuse. Cum să explici rațional că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, a luat în pântece pe Dumnezeu Fiul, Hristos, prin umbrirea lui Dumnezeu Duhul Sfânt ? Începi să te gândești la alte comparații de "zei" născuți din femei, din antichitate. Aceia sunt invetați, ca să combată creștinismul, ca să slăbească credința. Dar din iubire, îi acceptăm și pe ei. Mitologia, păgânitatea, nu urâm pe nimeni. Dar prin comparație. Dar câtă diferență ! Hristos, Dumnezeu Iubire, Iertare, Cale, Adevăr, Viață. Cea mai înaltă concepție de gândire umană, din ce a existat vreodată pe pământ. Hristos ! Omul !

Aș vrea să vorbim, despre orice nelămurire care o ai. Vreau să-ți slujesc, să-ți explic, să te ajut. Dar să știi, că nici pe Hristos nu l-au ascultat mulți și nu L-au crezut. Nici pe Sfinții Apostoli. Toți au murit uciși. Nimeni nu a murit de moarte bună, sau de bătrânețe. Nici pe Sfinții Martiri, nu i-au ascultat toți. Mulți oameni, chiar L-au urât pe Hristos și pe Sfinți. Pe Hristos, vedem din Biblie, că au vrut să-L arunce de pe stâncă, să-L ucidă, (Luca 4, 29) și chiar L-au ucis, din ură, împlinind Scripturile.

Deci, nici eu și nimeni din toți care ți-ar vorbi, nu promitem ajutorarea ta, dacă tu nu accepți ajutorul. Noi, suntem semănătorii, din pilda semănătorului. Depinde apoi de pământul sufletului tău, ca sămânța să aducă rod spre mântuire.
Oricine ți-ar explica, dacă rămâi în rațional, demonii te vor birui mereu. Dacă te ridici, în credință, prin, cu ajutorul dragostei, atunci nu vei cădea niciodată. Fiindcă "dragostea nu cade niciodată". (I Corinteni 13, 8) E singura virtute, care nu cade niciodată. Fiindcă e izvorul tuturor virtuțiilor. E Dumnezeu.

Iar apoi, când crezi, atunci, compari cu alte copilării de religii, apoi ca creștin, adâncești ce știi, cercetezi, să știi mai mult. Devi autodidact. Cum am fost și eu. Am studiat singur, m-am zbătut am cercetat. Ba chiar am avut timp și de jocuri pe computer, de care cu mila Domnului, m-am vindecat.
Poți începe și tu, să pui început bun, renunțând să mai joci jocuri la calculator. Mai bine, te uiți la filme. Mai câștigat ești. E prima treaptă spre vindecarea de jocuri.

Am vorbit destul. Uite, a venit Hristos, și prin Duhul Sfânt vrea să-ți spună câteva cuvinte. Îl primești ?

"Dacă dau ascultare și vin la supunere, ei își isprăvesc zilele lor în fericire și anii lor în desfătări; Iar dacă sunt neascultători, atunci trec prin strâmtorile morții și se sting nepricepuți și orbi." - Iov 36, 11-12.

"Unde nu este ascultare, nu cheltui vorba" - Isus Sirah 32, 5.

"De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu." - Ioan 8, 43.

"nu știți că celui ce vă dați spre ascultare robi, sunteți robi aceluia căruia vă supuneți: fie ai păcatului spre moarte, fie ai ascultării spre dreptate?" - Romani 6, 16.

"Și să nu dea ascultare basmelor iudaicești și poruncilor unor oameni, care se întorc de la adevăr." - Tit 1, 14.

"Să știți, iubiții mei frați: orice om să fie grabnic la ascultare, zăbavnic la vorbire, zăbavnic la mânie" - Iacov 1, 19.

"Prin Care am primit har și apostolie, ca să aduc, în numele Său, la ascultarea credinței, toate neamurile, întru care sunteți și voi chemați ai lui Iisus Hristos" - Romani 1, 5-6.

"Căci precum prin neascultarea unui om s-au făcut păcătoși cei mulți, tot așa prin ascultarea unuia se vor face drepți cei mulți." - Romani 5, 19.

"Căci nu voi cuteza să spun ceva din cele ce n-a săvârșit Hristos prin mine, spre ascultarea neamurilor, prin cuvânt și prin faptă," - Romani 15, 18.

"Căci ascultarea voastră este cunoscută de toți. Mă bucur deci de voi și voiesc să fiți înțelepți spre bine și nevinovați la rău." - Romani 16, 19.

"Și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos" - II Corinteni 10, 5.

"Numai aceasta voiesc să aflu de la voi: Din faptele Legii primit-ați voi Duhul, sau din ascultarea credinței?" - Galateni 3, 2.

"Bine încredințat de ascultarea ta, ți-am scris ție, știind că vei face chiar mai mult decât cele ce-ți spun." - Filimon 1, 21.

"Și deși era Fiu, a învățat ascultarea din cele ce a pătimit, și desăvârșindu-Se, S-a făcut tuturor celor ce-L ascultă pricină de mântuire veșnică." - Evrei 5, 8-9.

"Curățindu-vă sufletele prin ascultarea de adevăr, spre nefățarnică iubire de frați, iubiți-vă unul pe altul, din toată inima, cu toată stăruința" - I Petru 1, 22.

Citește, fratele meu preaiubit, cu toată dorința inimii, aceste versete de mai sus, citește-le cu "inima înfrântă și smerită, Dumnezeu nu o va urgisi" - Psalmul 50.

Te iubesc în Domnul. Hristos a înviat !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 05.06.2015 at 08:10:19.
Reply With Quote