View Single Post
Vechi 04.06.2015, 17:37:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu. E suferinta prea mare sa vezi un topic de cinci ori mai gras.
Si ar fi in van pentru ca se stie: "numai putregaiul cade din BO". Pe cand invers...
Nu fac propagandă nimănui, mărturisesc Adevărul, care-I Unul, nu 100, Hristos e Unu, nu sunt hristoși mincinoși.
Prefer Igor, Vitiate, (viciosule) înnoitule (înnoirea minții?) din Barsaumas, sau preferi Alin ? Iertare dacă te-am smintit.

Dacă ești înnoit, ești pentru care confesiune te-ai înnoit ? Că Barsaumas era "căldicel extra-eclesia". Tu acuma din care confesiune vrei să obții mântuirea ? Sau devii ecumenist ? Spui că toate sunt bune ? Sau rămâi extra eclesia ?

Frate rătăcit, "Penticostalul Tradițional", uite te invit pe tine să faci un topic, cât mai obiectiv cu putință, cu surse și resurse obiective, în care să arăți câți oameni au trecut la alte religii, plecând din Ortodoxie. Oameni care au cunoscut Ortodoxia, mă refer, nu baba Valentina și moșu David, că nu i-or plăcut că preotul ține predici, vorbind rar și au mers la penticostali, de exemplu. Acești oameni, sunt semidocți, cazurile astea sunt destule, ca migrație de la erezie la Ortodoxie și de la Ortodoxie la erezie. Mă refer la oameni cu studii, care au știut ce fac, au avut motive de nezdruncinat, ca să plece de la Ortodoxie la erezie, la fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, și o înțeleg și o trăiesc, nu sunt oameni simpli, ci ingineri, tehnicieni, IT-iști, medici, etc. La fel cum oamenii care au venit la Ortodoxie, au știut bine de unde pleacă, și unde ajung, au studiat amănunțit Ortodoxia, înainte să intre în ea.

Ești invitatul meu de onoare, și vom vorbi cât de amănunțit dorești, acolo, pe topicul tău, despre acei oameni, care au ieșit din Ortodoxie, pentru alte religii, sau alte culte.

La fel, cum desigur, vă invit, pe oricine dorește, să vorbim despre oamenii care au venit la Ortodoxie, din alte religii, sau "confesiuni".

Da, numai putregaiul cade din Ortodoxie, asta spune Biblia, nu spun eu: "Dintre noi au ieșit, dar nu erau de-ai noștri, căci de-ar fi fost de-ai noștri, ar fi rămas cu noi; ci ca să se arate că nu sunt toți de-ai noștri, de aceea au ieșit." - I Ioan 2, 19.

Mulțumesc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.06.2015 at 17:55:32.
Reply With Quote