Ev. Ioan 16, 15-23
Zis-a Domnul către ucenicii Săi: toate câte are Tatăl sunt ale Mele; de aceea am zis că iau din ce este al Meu, ca să vă vestesc vouă. Peste puțin timp nu Mă veți mai vedea; apoi peste puțin timp iarăși Mă veți vedea, pentru că Eu Mă duc la Tatăl Meu. Atunci au zis unii din ucenicii Săi între ei: ce poate însemna, oare, ceea ce ne spune: peste puțin timp nu Mă veți mai vedea; apoi peste puțin timp iarăși Mă veți vedea, și că Eu Mă duc la Tatăl Meu? Deci ziceau: ce este acest puțin despre care vorbește? Nu înțelegem ce spune. Însă Iisus a cunoscut că voiau să-L întrebe și le-a zis lor: vă întrebați între voi despre ceea ce am zis: peste puțin timp nu Mă veți mai vedea; apoi peste puțin timp iarăși Mă veți vedea? Adevărat, adevărat vă spun vouă că voi veți plânge și vă veți tângui, iar lumea se va bucura. Voi vă veți întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie. Femeia, când e să nască, se întristează, fiindcă a sosit ceasul ei; dar, după ce a născut copilul, nu-și mai aduce aminte durerea, de bucurie că s-a născut om în lume. Deci și voi acum sunteți triști, dar iarăși vă voi vedea și se va bucura inima voastră; și bucuria voastră nimeni n-o va lua de la voi și în ziua aceea pe Mine nu Mă veți mai ruga de nimic. Adevărat, adevărat vă spun vouă: orice veți cere de la Tatăl în numele Meu, vă va da vouă.