Corina, Cezarul poate să zică să apăr granițele unei delimitări teritoriale, numite țară, că dacă îmi spune să apăr cu arma, ucigând alți "invadatori", Cezarul spune, Cezarul aude.
Creștinii nu trebuie să apere nicio țară, căci țara lor, nu e pe pământ, cum spune și Hristos la Pilat: "Împărăția Mea nu e din lumea aceasta, dacă era din lumea aceasta, crezi că nu m-ar fi apărat slujitorii Mei? Sau nu ar fi trimis Tatăl Meu, 12 legiuni de îngeri? Dar trebuie să se împlinească Scripturile."
Țara creștinilor, nu necesită apărare, fiindcă e mereu deschisă, și oricine poate să intre în ea, să o cucerească, cu cât mai mulți, cu atât mai bine.
Împărăția Cerurilor, nu are granițe, nu are dușmani, nu are ură, nu are lacrimi, muritori de foame, nimic rău nu are, ci este mai presus de orice cuvinte și idei și gândire...
Iar dacă Cezarul îmi spune să ucid aici, alți oameni, sub indiferent ce motiv, ei bine... peste legile lui Hristos, nu e nimeni și nimic. "Cine ne va despărți pe noi, de dragostea lui Hristos ?" Nimeni și nimic, niciodată.
Dacă vrea să mă puște Cezarul, că nu-l ascult, poftim, aici sunt, să mă puște, dar să omor alți oameni, că vezi Doamne, apăr un petec de pământ, asta-i o mare prostie și aberație, ca să nu spun acțiune satanistă și antihristică.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|