View Single Post
Vechi 21.05.2015, 14:03:04
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
pai cum se face ca dumnzeu i-a ajutat pe evrei in razboaie, daca nu era de acord cu ele?!
Sau interpretam si e negru pe alb, clar, din Biblie?
De ce in Biserica sa face pomenirea eroilor nationali si a celor care s-au sacrificat pentru eliberarea tarii?! Pentru ca nu-s demni de mantuire?
de ce le multumeste si peotul in biserica eroilor? ca au facut niste fapte demne de iad?

Si mi zici a nu merg la biserica. Uite ca merg, si am auzit astea nu doar intr-o biserica, ci in toate celor carora le-am calcat pragul (ortodoxe).
Dumnezeu nu a vrut războaie. Oamenii au vrut războaie. Și Dumnezeu a păzit poporul Lui ales, din care avea să ridice pe Mântuitorul, și întărindu-i, au biruit pe cei care au urât pe Israel și pe Dumnezeu.

Dumnezeu a vrut doar un loc, unde Israel să trăiască pașnic, chiar dacă ar fi fost sub dominația unui alt popor, dar să nu-i ucidă pe cei aleși, să-i lase să viețuiască. Și moabiții de exemplu și alții nu au vrut, și evreii i-au biruit. Apoi au fost lăsați în pace și evreii nu le-au mai avut treaba.

Romanii, au fost stăpânitori peste evrei, dar nu i-au ucis, și au trăit în înțelegere. Și a venit Hristos, și totul s-a schimbat. Creștinii, sunt noul popor ales, popor care nu mai are granițe teritoriale, ci sunt peste tot pământul. Bunătatea și iubirea, blândețea și urmarea lui Dumnezeu Hristos, cu mulțumire și bucurie, a umplut pământul de lumină și pace. Ce bine e să fi creștin...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia