View Single Post
Vechi 16.05.2015, 10:40:33
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Cate cercuri concentrice sunt pana la adevar:
ignoranta >ateism > Hinduism >budda ,islam >crestinism > protestant >catolic > ...ortodox... <stilisti< armeni ,Greco catolici<ecumenism

Simpla afirmare a ortodoxiei risca sa te bage automat in una din categorii.
Esti doar unul din sustinatorii care crede ca detine adevrul
La fel si plasarea disputei la un nivel formal ,in care ortodoxia are dreptate pentru ca asa cred eu ,pentru ca asa trebuie si pentru ca asa au afirmat niste sfinti .
"Eu cred ca am dreptate ,sunt convins ca am dreptate " sunt afirmatii subiective,necesare dar nu si suficiente .Ceilalti ,sunt si ei convinsi si cred la fel de mult adevarul lor .
Noi nu credem intr-un dumnezeu al mintii umane , care sa atarne de gradul nostrum de credinta sau fanatism. Noi credem intr-un Dumnezeu VIU , care face minuni . Intotdeauna Dumnezeu a afirmat despre Sine ca este un Dumnezeu viu , ca este Dumnezeul celor vii (chiar daca au murit cu trupul ) si ca restul falsilor dumnezei pur si simplu nu exista ,sunt inchipuiri umane
Nu noi afirmam aceasta ci EL afirma.
Noi suntem doar martori ai Lui ,credinciosi ai Lui ,dar argumentatia sau temeiul credintei noastre nu e opera noastra .
Credem in Dumnezeul Treime pentru ca este singurul Dumnezeu viu , singurul care vorbeste limba dumnezeirii ,singurul care are cuvintele adevarului,singurul care are stiinta de a misca sufletele noastre ,singurul care face minuni .
Nu suntem intr-o competitie a religiilor,suntem doar niste necredinciosi,carora Dumnezeu a avut mila sa li se descopere. De la noi nu am putea zice nimic in apararea Lui ,El insusi e Cel care din niste neputinciosi si slabi face purtatori ai adevarului

Respectam toate celelalte religii , ca nascociri umane interesante ,dar nu putem crede decat in Dumnezeul care da viata si desavarsire sufletului nostru neprieceput chinuit si slab
Ridica-se altii pe culmile intelepciunii noi suntem doar robi umili ai Celui care ne iubeste ca pe fii sai .Care dumnezeu vreodata a facut din niste criminali si nesupusi , fii ai sai ? Acesta e Dumnezeul pescar ,singurul care cunoaste taina sufletului omenesc.
Reply With Quote