View Single Post
Vechi 14.05.2015, 22:04:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul
ISTORIE ȘI PATRIOTISM

-I- (text satanist, antihristic)

Poate fi spectacol mai surprinzător ca acela al Poporului nostru luptând pentru viața sa după ce s-a lipsit singur de cele mai bune mijloace de apărare? Ne era necesară o administrare mai bună a patrimoniului și o cultivare mai puternică a patriotismului. Nu am făcut nimic din toate astea. Puțini au procedat ca noi. Cu trecerea timpului pericolele la care ne expunem se înmulțesc. E nevoie de un program de protejare a ființei noastre naționale.

Toți ar trebui să medităm la ce spunea Montesquieu: Unele Popoare au căzut [...] în ruină și servitute pentru că s-au neglijat pe ele însele. Să ne neglijăm pe noi înșine înseamnă înainte de toate s-o rupem cu istoria, cu strămoșii, cu sursa întremătoare a virtuților noastre și cu efortul continuu de realizare a idealului național.

IUBIRE ȘI ÎMPĂRĂȚIE

Antitext satanist, antitext antihristic :

Creștinii nu vor spectacole, nu vor lucruri surprinzătoare, fiindcă durerea necredinței și materialismul oamenilor îi dor îndeajuns de mult. Războiul contra începătoriilor și stăpâniilor, domniilor întunericul, adică dracii, pe care creștinul îl poartă zilnic, e prea dezastruos, ca să aibe timp și de altceva.
Poporul lui Dumnezeu, nu are steag, nu are imn, nu are motto, nici deviză, nu poate trăda, și nu poate fi trădat, Poporul lui Dumnezeu, Cetățenii Împărăției Cerurilor, Biruitorii, nu se tem de moartea materiei trupului lor. Ei doar cred și iubesc. Le e deajuns să mute munții. Fizici și munții patimilor lor, ca să se sfințească.
Poporul lui Dumnezeu, nu are nevoie de apărare a celor materiale, oricum sunt muritoare. Patrimoniul creștinului e în ceruri, căci acolo unde e inima ta, acolo-i și comoara ta.
Mulți se numesc creștini, dar ce puțini creștini sunt... Ce mult materialism, ce multă erezie, ce puțină încredere, ce puțină ascultare, ce mare-i depărtarea oamenilor de iubirea incomensurabilă a lui Dumnezeu.
Cu trecerea timpului suntem mai aproape sau mai departe de Împărăția lui Dumnezeu, de iubirea față de toți oamenii și de mântuire.
Ființa noastră nu este națională, nu poate fi, căci pentru Dumnezeu, națiunea unei limbi e doar o ceată, din marea turmă a gândirii Noului Testament, a sfinților, a biruitorilor. Lui Dumnezeu nu-i pasă că ești român, neamț, rus, american, vrea să fi creștin, vrea să fi mulțumit cu țara în care te-ai născut și nimic să nu pui mai sus în inima și viața ta, decât creștinismul, cel nestricat de secole, cel viu și blând și luminos, cel puternic și smerit, cel limpede și responsabil, creștinismul ortodox.

Toți ar trebui să medităm la ce spunea Hristos: "Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
13 Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să și-l pună pentru prietenii săi.
14 Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.
15 De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
16 Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.
17 Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul.
18 Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19 Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște."

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul

-II- (text satanist, antihristic)

Istoria nu păstrează trecutul în stare de materie inertă, sterilă. Ea păstrează și transmite viața, ea e un multiplicator al forțelor. Prin ea virtuțile și energiile înaintașilor se adaugă virtuților și energiilor celor vii. Fără istorie am păstra în sufletele și mințile noastre tendințe vagi, vestigii aproape informe ale vieții și eroismului de odinioară. Moștenirea trecutului s-ar rezuma astfel doar la patrimoniul material. Istoria e trecut și tradiție adunate și condensate. Toată comoara pe care ea a strâns-o o oferă minților noastre și ne face stăpâni pe patrimoniul nostru spiritual. Datorită ei la transmiterea patrimoniului material se adaugă transmiterea sufletului.

Istoria face conștiință, ideal și voință din ceea ce nu era decât vestigiu aproape șters, tendință sau instinct. Ea ne stimulează eroismul, trezește în noi întreaga virtute ereditară și impune conștiițelor noastre voința strămoșilor. Într-adevăr, prin idealul pe care-l menține, prin viziunea pe care ne-o dă asupra țelului colectiv, istoria ne asigură continuitatea generațiilor.

Antitext satanist, antitext antihristic:

Hristos a venit la plinirea vremii. Adică în timpul ISTORIC PERFECT, pentru omenire, umanitate, să-L primească, să-L înțeleagă, să-L accepte, să-L trăiască, ca să se mântuiască. Nu a forțat mâna oamenilor, nici a pregătirii lor, a așteptat peste 5500 de ani, de la facerea lumii, ca omenirea să fie pregătită să-L primească, să ne arate drumul spre mântuire, El Mântuitor fiind și arătânduni-l, ca să fim iarăși în fericirea veșnică, de data asta, fără ispitiri, căci îndumnezeirea prin energiile și harul necreate, le cunoaștem deja prea bine.

Înaintașii noștrii, Sfinții, ne-au arătat că se poate, mântuirea e personală, diferită, colorată, pentru viețile diverse ale oamenilor, e unică la fiecare, dar temeliile mântuirii la fiecare, sunt aceleași, piatra cea din capul unghiului, Hristos, pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii.
Fărăr dovada sfințirii lor, am păstra în sufletele și mințile noastre, tendințe vagi, pierderea timpului, ca toate celelalte religii ale oamenilor, sortite pieirii și ruinei, lipsite fiind de Hristos.
Sfinții și Martirii, sunt adevărații eroi, care nu au luat arma în mâini și nu au apărat un trup oricum muritor, urând și ucigând pe alții, sub orice motiv.
Comoara și patrimoniul nostru sunt Sfânta Biblie, Sfinții Părinți, sunt săracii, care pururea îi avem cu noi, ei ne sunt cheile spre Ceruri, Sfintele Sinoade, Sfintele Canoane, ei ne sunt poarta, ei sunt Hristos, prin ei, deci prin Hristos, întrăm în nemurire, în fericirea cea mai presus de minte.
Datorită lor, suntem azi aici, datorită sfinților, nu datorită criminialilor din armatele fiecărei politici și fiecărei opere lipsite de iubire și de Dumnezeu, de-a lungul secolelor.

Istoria este conștiință, ideal, voință, din ceea ce nu era decât păgânism și minciună a barbarilor. Ea ne stimulează sfințenia, trezește în noi întreaga virtute ereditară, și arată spre alegere conștiințelor noastre, voința lui Dumnezeu prin sfinții Lui. Într-adevăr, prin idealul pe care-l menținem și e tot mai fragil pentru mulți, prin misiunea pe care ne-o dă asupra țelului colectiv, istoria ne asigură continuitatea sfințeniei.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia