View Single Post
Vechi 11.05.2015, 16:57:11
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Catalin, ai zis ca in Ortodoxie avem treaba cu cercetarea duhurilor sa vedem daca sunt de la Dumnezeu sau nu. Corect, dar, de ce nu ar fi minunile cu Maica Domnului romano-catolice corecte? Pana la urma fac oamenii sa creada mai mult in Hristos si in Dumnezeu...
Argumentarea cu "religia mea e corecta pentru ca religia mea spune ca e corecta" nu prea merge cu ateii...
1. De ce nu te bazezi pe intelegerea ta si trebuie sa te iei dupa ce spun altii? Eu am scris "pentru ortodocsi" la inceputul acelui pasaj, ateii nu sunt ortodocsi. Daca nu arata-mi unde as fi scris ce spui tu.
2. Ti-am scris de ce acele minuni nu sunt adevarate, nu ai citit mesajul? Daca l-ai citit explica-mi ce nu ai inteles, tu practic imi scrii sa repet ce am scris acolo. Iti mai scriu odata, un inger sau Maica Domnului nu spun niciodata un neadevar, cu atat mai mult o erezie. Deci nu poate spune de Purgatoriu, cand nu exista, sau de Imaculata conceptie. Ai doua posibilitati, crezi ca acele erezii sunt adevarate si deci spui ca ortodoxia e gresita, iti negi credinta. Sau negi ca acele aparitii sunt divine.
3. Tu nu ai citit despre istoria Bisericii? Si Arie credea in Maica Domnului si Iisus (asa cum credea el, daca spui ca nu conteaza). La fel cum unele minuni ortodoxe sunt sa vada lumea unde e adevarul, asa si acele minuni sunt ca sa creada lumea ca in catolicism este adevarul. Probabil nu stii, la Fatima acea aparitie a promis ca va converti Rusia la catolicism (daca Papa va face ceva). Doar credinta este o dogma protestanta, gandeste-te la un ortodox care doar crede, nu se boteaza, nu se impartaseste, spovedeste, etc. Inchinarea este in Duh si in Adevar, stim si cineva care era in Biserica, dar a spus o erezie, desi i s-a atras atentia, este considerat cazut din har (toti ereticii - Arie, Nestor, Sabelie, Pelagius, etc.-au facut parte din Biserica, la inceput).
4. De obicei nu se converteste cineva pentru ca ii explici care e adevarul. Acea persoana trebuie mai intai sa caute adevarul, sa aiba solul pregatit unde sa cada samanta. Dar poti spune adevarul si ramane samanta aia sub forma de intrebari, care in timp poate va ajunge sa incolteasca. Dar mai intai trebuie sa cunosti tu care e invatatura ortodoxa, adica adevarul, ca altfel nu ai cum sa raspunzi la intrebari. De obicei ateii nu sunt interesati care religie e adevarata, ei nu cred oricum in ideea de ceva dincolo de ceea ce se vede (afara de extraterestrii). Cum vedem care religie e adevarata ti-am scris in primul mesaj. In mesajul urmator e o arguemntare pentru atei, pe baza a ceea ce spunea Par. Staniloae.
Reply With Quote