View Single Post
Vechi 11.05.2015, 16:35:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Intr-adevar.

Dar e doar un joc de cuvinte. Sunt oameni care se cred superiori numai prin faptul ca sunt convinsi ca musulmanii, de exemplu, se roaga la zeul "gresit". Chestia cu "sunt la fel de ateu ca tine, doar ca merg cu un zeu mai departe." incearca sa:
1. creeze un pod de egalitate intre cele doua persoane
2. convinga persoana ca fiecare crez are samanta lui de adevar, si ca nu este superior din acest punct de vedere.

Nu are intentia de a converti, si nici de a argumenta, ci de a egaliza intr-o anumita masura.
Pai ce samanta de adevar ar putea avea ? De vreme ce ai sustine asta ar insemna deja ca esti teist si nu ateist. :)
In plus nu stiu ce inseamna ca unii se cred superiori. Cu siguranta crestinii cred ca musulmanii cred intr-o chestie gresita pentru ca noi credem ca Dumnezeu s-a intrupat, a patimit samd. Ei spun ca Iisus a fost doar un profet care l-a lasat pe altul sa moara in locul lui. E o diferenta ca de la cer la pamant.
Ideea care ne apropie este ca toti credem ca exista un Creator. Ceea ce ateul neaga din start, deci nu avem cum sa fim la fel de atei.
Reply With Quote