Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Argumentul acela cred ca se adresa celor care zic "Eu cred in Dumnezeu, nu in Allah", care nu identifica divinitatea altora cu a lui, ci le vede ca pe doua entitati diferite.
|
Pai nu cred in acelasi zeu dar asta nu inseamna ca-s atei. Ateii sunt aia care nu cred in nici unul. E o mare diferenta. Si crestinii si musulmanii sunt teisti.
Daca te uiti la clipul despre C.S. Lewis acolo se explica felul in care a ajuns de la teism la crestinism. Deci una este sa spui ca sunt sute de credinte si cauti o cale sa afli daca vreuna este adevarata (acceptand in acelasi timp ca exista un creator - asta ar fi teismul ), alta este sa spui ca sunt sute de credinte dar nu stii daca exista vreo cale prin care sa afli daca vreuna este adevarata (acceptand in acelasi timp ca este posibil sa existe un creator - asta ar fi agnosticismul ), si cu totul altceva e sa spui ca sunt sute de credinte si neavand o cale prin care sa cunosti daca vreuna este adevarata rezulta cumva de aici ca toate sunt false ( asta ar fi ateismul ) .