View Single Post
Vechi 10.05.2015, 22:07:10
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
Buna tuturor din nou. Discutand cu niste membri atei pe un forum englez, argumentul lor cel mai prevalent este cel al sutelor de religii, cum stiu ei care e religia cea adevarata cand sunt sute de ele si toti practicantii lor afirma a detine adevarul, cum stiu ei ca Hristos nu e unul dintre cei multi invatatori ai lumii? Eu sunt convins ca credinta noastra este cea adevarata, insa aceasta convingere nu vine de la mine, ci de la El care mi-a dat-o, dar cum sa-i lamuresc eu pe ei?
Nimeni nu poate face sa creada pe nimeni ,pentru ca nu exista har .
Doar harul poate convinge caci este plin de blandete si ingtelepciune .
Nici macar apostolii nu au cuvantat catre multime,pana ce nu au avut har.
Asa ca nu te inhama la o treaba prea mare, ci cunoaste-ti masura !
E bine sa fii cat mai natural si rational daca tot nu vorbesti prin har.
Iar daca deja ai harul lui Hristos ,atunci nu mai ai nevoie sa intrebi cum sa dovedesti ca ,credinta in Hrisots e singura adevarata ,caci harul insusi ti-o va spune
Deci pana la a curata pe altii,si in acelasi timp cu acest proces , curata-te mai intai pe tine .Care este calea? Smerenia . Caci impotriva omului smerit ,nimeni nu ridica sabia .
In ce ar consta smerenia ? Sa recunosti ca nici tu nu esti credincios,pentru ca astfel vei ajunge ca si ei si ii vei intelege. Cine crede despre sine ca este credincios,deja e pe un drum gresit, caci nu stie ce inseamna acel lucru .
A fi credincios cu adevarat , a aduce roada ,numai prin har este posibil
Reply With Quote