Prin 2010, in urma unor examene clinice, am descoperit niste probleme. Repetand testele la 3 sau la 6 luni, problemele... cresteau ingrijorator. Prin Mai, 2011, eram programat la Iasi la operatie. Am renuntat in seara de dinainte, sunandu-l pe profesor si cerandu-mi iertare ca l-am incurcat. Am incercat apoi diferite remedii naturiste, dar rezultatele nu erau tocmai cele asteptate. E adevarat, nici nu m-am straduit ca altadata. In ultima instanta, am fost sfatuit sa fac o cura de 28 de zile cu sucuri, fructe, legume si hrana nepreparata termic. Acum nu mai stiu exact cum se numea acel tratament, dar stiu ca cineva mi l-a procurat din Statele Unite, facand comanda in Londra, eu fiind in Romania in acea perioada. Regimul era oarecum ciudat, judecand din punctul de vedere al celor care nu rezista fara hrana prea mult timp. Eu, desi nu sunt adeptul postului negru, stiu ca am potential, iar daca trebuie sa nu mananc 2-3-4 zile, nu-i asa mare bai. Regula era ca, daca in prima saptamana se puteau lua trei mese pe zi, in a doua, doar doua, in a treia doar una, iar in a patra... nicio masa! Cine ma auzea ca intentionez sa urmez un astfel de tratament, considerau un risc enorm, mai ales la kilogramele mele... modeste. Totusi am demarat. Si in mod ciudat, aveam o energie extraordinara, fiindca in acea perioada imi ridicasem un solar de 35m/8m plus gradina imensa in care pusesem cateva mii de fire de rasaduri (ardei, vinete, rosii ciresica, etc), iar eu nu aveam niciun ajutor, sau doar in weekend mai ajungea sotia cu copiii, dar cel putin ei, mai rau ma incurcau...
Timpul a trecut, iar eu am mers dupa vreo 6-7 luni in Londra sa refac testele, sa vad ce s-a mai intamplat. Ma asteptam la ce e mai rau. Si totusi, rezultatele erau uluitoare. Trebuie sa mentionez ca nu se punea problema de vreo greseala intrucat examinarea era "la vedere", iar eu urmaream de fiecare data pe monitor, ceea ce era pe dinauntru.
Nu neg bunatatea si mila lui Dumnezeu in toata treaba asta, dar sunt convins ca remisia s-a datorat acelei cure de sucuri si cruditati de 28 de zile.
Ce crede fiecare sau cum comenteaza, nu stiu daca este sau nu important. Regimul acela era si pe baza de clisma cu cafea organica, iar eu imbunatateam tratamentul "dupa ureche", facand inainte de cafea, o clisma de spalare cu un ceai slab de rostopasca. Nici acum nu stiu exact de unde imi venea atata energie, dar stiu ca ma simteam ca la 25 de ani, in ciuda faptului ca practic nu mancam nimic sau aproape nimic... consistent. Si va rog sa ma credeti ca aveam de alergat de dimineata devreme si pana tarziu in noapte. Faptul ca acolo la tara locuiam singur si nu eram deranjat de nimeni, cred ca a contat la fel de mult!...