Citat:
Īn prealabil postat de florentina2014
Buna dimineata!Din cate am citit despre starea mea pot spune ca ma confrunt cu depresie anxietate stare de rau,fara chef de viata nu mai ma bucura nimic!Toate astea din cauza certurilor cu sotul!Sunt la pamant si nu stiu cum sa imi revin!Nu mai pot,nu mai am putere sa ma ridic!Aceiasi zi,aceleasi ganduri negative,acelasi pesimism!  As vrea sa ies din aceasta stare!
|
Deznadejdea este de la cel rau. Trebuie sa te intaresti duhovniceste iertand si gandind pozitiv. Trebuie sa inveti sa te bucuri de un rasarit de soare, de o floare, de iarba care creste in jur. Si sa-i multumesti lui Dumnezeu ca a lasat atata frumusete in jur. Ia asculta acest acatist:
https://www.youtube.com/watch?v=hhZSzemWQyw
Poate ca sotul tau nu este un om rau, dar are ispite. Cineva trebuie sa se roage si pentru el. Casatoria este o cale de mantuire. Ai putea face o fapta buna rugandu-te pentru el si pentru tine sa va ierte Dumnzeu toate greselile. Aceasta rugaciune potoleste mandria. Uneori ne suparam prea repede pe cei din jur si din cauza mandriei noastre. Nu mai avem rabdare unii cu altii. Poate ca suntem prea egoisti. Niste spovedanii amanuntite, dupa indreptar, te-ar ajuta sa ai ganduri placute lui Dumnezeu. Atentia noastra trebuie sa se indrepte asupra pacatelor proprii, nu asupra celor ale aproapelui.
Cultiva-ti increderea in fortele proprii, cumpara-ti o floare, imbraca-te cu gust, dar roaga-te. Daca Hristos iti umple sufletul de bucurie, nici nu mai conteaza ce ,,complimente'' iti face sotul. Ai rabdare multa. Prin rugaciune, multe se pot schimba. Dumnezeu ti-a dat aceasta incercare cu un rost. Nu te considera victima, caci poate ca si tu gresesti si nu-ti dai seama.