Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Sau cu Sfinții Părinți! :) (mi-aș dori eu)
Dacă neoprotestanții, dragii de ei, mai spun și câte una bună, involuntar, ca să amăgească, luând-o de la Adevărul creștin, de lângă ei, nu înseamnă că Ortodoxia, de la care au luat și care a afirmat Adevărul, ar spune minciuni, Doamne ferește.
Uite, un Sfânt Părinte care spune că din "papa" de la Roma, va veni antihristul:
Sfântul Marcu Evghenicul (sau al Efesului), Opere, Volumul I (2009) și Volumul II (2014), nu-ți spun pagina, găsește-o tu:
Opere integrale ale Sfântului Marcu Evghenicul, cel mai lucid, și puternic apărător al Creștinismului, de la Sinodul Unionist de la Ferrara-Florența (1438-39), contra ereziilor latinilor: purgatoriului, azimei, transubstanțialității, primatului papal și filioqve.
Iertare.
|
Iar grecisme filetist-latinocide. Emlian, nmeni nu nu e mai antioccidental decat mine pe forumul cesta; deseori amaracinea sau vehementa mea capata accente frizand fanatismul ridicol sau patologic. Da, dar eu detest Occidentul actual: apostat, lacom, sncretist, ipocrit si imperialist-corporatist. Occidentul latin, adica al sfintei biserici conduse de Papa, era un izvor nesecat de sfinti. Grecii au fost dintotdeauna ucigasi de "vlahi", iar astia ca tine le canta in struna delirului lor maniacal latinofob, doar fiindca grecii sunt cica vorbitorii unei limbi cu multe, poate prea multe nuante, si nu doar teologice.