Eu nu stiu de ce sa fie depasita problema cu gasitul cuibului inainte de casatorie.
As spune dimpotriva: este mai actual si mai important ca oricand.
Poate cei mai tineri de pe aici nu stiu niste lucruri.
Inainte de 1989 in tara primeai locuinta de la serviciu. Nu exista cineva sa nu aibe locuinta. Si nici nu locuiau tinerii cu parintii in casa.
Primeau si ei locuinta.
Aveau serviciu asigurat (deciun venit) si locuinta.
Pe urma a mai fost posibil ca parintii sa le cumpere locuinta, sau sa primeasca ceva mostenire.
Ei astazi lucrurile astea nu mai sunt posibile.
Eu nu pot sa uit cazuri puse aici pe forum de cuplu tanar asteptand un copil si fiind pe strada. Nu aveau locuinta, nu aveau serviciu.
Exista din pacate tot mai multi tineri pe strazi, oameni care nu au capatai.
Si ca urmare multi copii ajung la orfelinat, sau sunt abandonati. Altii chiar renunta mai devreme la ei (avort).
Nu au cum sa-i creasca.
Si aici vad multe situatii din astea. Cu diferenta ca aici mai sunt ajutati tinerii si mai primesc o locuinta sociala ceva.
Aici nici nu este vazut bine sa stea tinerii acasa cu parintii. E mai bine sa plece de acasa de la 16 ani de capul lor cine stie pe unde.
Viata este in mod paradoxal tot mai grea in loc sa fie tot mai buna cu atatea lucruri care se descopera si atatea posibilitati.
Ma intreb de unde au oamenii obisnuiti (nu vorbim aici de mari bogatasi) atatia bani sa-si cumpere teren si sa-si faca o casa. Din salarii obisnuite.
De unde? Cand vorbim de preturi de sute de mii de euro. Se aduna si milionul la cate cheltuieli sunt cu construitul.
Si asta daca dai peste o firma serioasa...
Clar ca trebuie sa gasesti omul potrivit. Una nu o exclude pe cealalta. Si este un devarat noroc sau o loterie sa reusesti sa gasesti un om bun. Daca vrei si stii ce cauti.
Si da, se pot face multe impreuna.
Dar eu vad cat de usor se fac copiii si cat de greu este sa ai copil si nimic mai mult.
Yasmina, de fallen iti mai amintesti?