View Single Post
Vechi 24.04.2015, 17:03:56
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Ai si tu dreptate yasmina, ca mai mult se lamenteaza cei de care zici si tu.

Dar e drept si ca in unele locuri, si taxele pt nunta, botez si inmormantare sunt chiar piperate; si mi-ar fi cumva sa zic ca de-aia ca alea-s bisericile pt cei bogati, cand orice om ortodox poate merge la orice biserica ortodoxa...
De asemenea e adevarat si ca nu-s toti la fel; padure fara uscaturi, pe undeva exista?!

Eu m-am plans, pentru ca la mine la nunta am incercat sa ma incadrez intr-un buget destul de foarte mic (economiile noastre intr-un an in conditiile in care u casigam 600 lei si el intretinea o familie de 7 oamni din salarul lui de 14 milioane); rochia a fost 500 lei, pantofii, 30 lei, verghetele le-am luat din amanet, la un pret super mic, cam cat rochia, etc, iar la prima biserica la care am mers sa intrebam se taxe (am zis sa mrgem acolo, aci teoretic, e acea biserica apartin) si mi-a iesit taxa de 2 ori cat rochia, am multumit frumos, a facut stanga-mprejur si am cautat alta biserica. Foarte interesant e ca ne-am cununat la bisericuta de lemn de langa spital, cea care mi-e foarte draga mie, desi merg foarte rar acolo, eu locuind in capatul opus al orasului.

Si se gasesc si restaurante cu preturi mai mult decat decente si cu o mancare suuuper buna. Am avut mancare super bine gatita, gustoasa, portii foarte generoase si un pret mult sub pretul minim al nui meniu de nunta. Atat tot, ca restaurantul nu fost unul de lux cu ce stiu eu e brizbrizuri si faima.

Pretul minim pt botez pe care l-am gasit e de 90 lei/pers...sau 130 cu open bar. De 90 lei dadeau doar aperitiv si friptura cu garnitura. Cei cu 130 dau si sarmale. Oricum mi se pare mult...( mai dau unii acelasi meniu cu 120 lei, fara bautura , doar cafea...acum nu cred ca poti sa tii invitatii doar cu cafea, si daca vor altceva de baut...ai cam incurcat-o, la ce preturi au restaurantele)....asadar, trebuie sa gasim ceva gen impinge tava, nu chiar 10 lei meniul zilei, sa oblig pe tiata lumea sa manance acelasi lucru, sa isi comande ce vor, dar la preturi normale, nu " de nunta"( unde oricum ma deranjeaza ideea sa obligi pe toata lumea sa manance acelasi lucru, poate unii nu mananca carne de ex...ce fac aceia, mananca doar mamaliga de la sarmale ???

Ps : 30 lei pantofii ??? Are you sure ?
( chiar daca vom face si cununia odata cu botezul, cred ca nu voinface public evenimentul, pt ca vreau sa fac botezul cat se poate de repede, sa nu vina nici iarna, si nu cred ca voi intra nici macar in pantofi, plus ca deja mi s-a spus ca " nu se cuvine" sa ma mai imbrac in rochie...deh, asa e pe la noi, la tv am vazut o tanti de vreo 40 de ani si batand spre suta de kg, alegandu-si rochie de mireasa, iar maica-sa care batea spre 200 si-a gasit si ea o rochie mult mai eleganta decat imi voi permite sau voi indrazni sa imbrac vreodata... bine, poate exagerez, erau niste negrese corpolente, cum sunt ele dupa prima tinerete, mama sa fii avut peste 100, fiica peste 80 oricum...)

Last edited by fallen; 24.04.2015 at 17:28:59.
Reply With Quote