Citat:
În prealabil postat de slade123
Ma bucur sa vad oameni devotati intrutotul lui DUmnezeu caci rar sunt acestia in zilele noastre, cat despre iertarea aproapelui,eu cel putin nu o pot face pentru ca ei nu ma supara decat foarte rar si atunci pentru intervale scurte de timp,eu ii inteleg, fiindca multi nu stiu calea,ceea ce chiar ma supara sunt cei care o cunosc insa nu o urmeaza din nerozie ori din nepasare(chiestia asta chiar ma supara).Ai dreptate,aproape toti colegi mei ma considera ciudat pentru ca cred si tin post,fac metanii etc...lor nu li se pare un lucru normal din pacate...am si cativa colegi care cred dar superficial,adica doar cu gura,fapte mai rar sau deloc,eu le-am zis insa nu o iau in serios...eu ii inteleg caci nici eu nu am luat in serios pana nu am fost revelat si cu toate astea si dupaia am gresit...(sunt prost) insa eu spre deosebire de ei mereu incerc sa schimb lucrurile rele(ca nu reusesc mereu e alta treaba...) isa eu incerc...de ar incerca si ei ar fi bine insa mno...! Iubirea am cautato,si am gasito in Divinitate,daca am raspandit aceasta iubire? ei bine as fi raspandito dar nu am avut cu cine ,foarte rar primeam un feedback din partea cuiva si acela fiind slabut,eu sunt bun cu toti,ii ajut mereu cu ce pot,si cand cineva imi cere ceva pun problema lui pe primul loc,insa cand e vorba sa mi se intoarca binele nu primesc niciodata sau foarte rar...insa nu ma supar si asta nu ma opreste din a face bine.
Te salut si eu si sper sa ne vedem in rai intrun numar cat mai mare cu putinta,insa pentru asta trebuie sa stam de veche :)
|
Nimic nu putem fără ajutorul și pronia (purtarea de grijă) lui Dumnezeu.
E foarte frumoasă mărturisirea ta de credință. Am citit cu atenție ce ai scris, și m-am bucurat tare mult. :)
"Dragostea să fie nefățarnică.
Urâți răul, alipiți-vă de bine." - Romani 12, 9.
Să-ți ajute Dumnezeu și ție, să fi cu totul devotat Lui, mai ales când vei întâlni oameni păcătoși, sau îți va da târcoale ție păcatul și neputința, și chiar dacă faci unele păcate mici, să le spovedești la duhovnic fără frică, la un duhovnic, ce să-ți fie ca un tată și să lupți să nu le mai faci.
De păcatele mari să fugi ca de foc, ca de moarte și ca de șerpi veninoși. Ocazia e taina păcatului. Vor fi multe ocazii. Să nu mergi la ele. Să nu vorbești cu ispitele din gând, să le biruiești cu rugăciuni scurte: Doamne, ai milă de mine. Doamne ajută-mă. Doamne, nu mă lasă. Doamne, întărește-mă. Doamne, ești bucuria mea, îți mulțumesc, că mă miluiești și mă ajuți.
Să știi că toți care se numesc creștini, se chinuie să urmeze calea, frățior slade123. Nu ai de ce să te superi pe nimeni. Mântuirea e personală. Adică e diferită la fiecare. Important e doar să fi cât mai creștin poți, să te ferești de întunericul de orice fel, mai ales de erezie.
Atunci când vezi pe cineva că se depărtează de cale, să mergi după el, să-l ajuți, să nu-l lași, că prin tine va lucra Hristos în acele clipe. Dar să nu îl cerți, să nu fi supărat pe el, ci să fie ca și fratele tău geamăn, ca și cum ai vrea să fi chiar tu ajutat. Să-ți pese de el, dar să fi blând cu el. Și să nu-l forțezi. Să nu se simtă obligat de tine, cu ceva. Dacă te va respinge, să îl lași, că dacă Hristos nu îl obligă, cu atât nici noi. Te rogi pentru el. Va veni el singur apoi, cu lacrimi, dar și cu bucurie, când va crede de cuviință. Dumnezeu îl va ajuta.
Trebuie să ne cunoaștem credința, să o mărturisim, șă citim cu drag din Noul Testament, și Sfinții Părinți, cât putem, cât îi iubim, și orice stare de moleșeală avem, să nu ne fie frică, să ne ridicăm, cât mai repede posibil, din orice cădere. Dumnezeu ne va întinde mâna, și o ține întinsă până apucăm de ea. :)
Iar pe colegii tăi, să-i ierți, că se prostesc și ei, dar să nu le mai spui că ții post și faci metanii, decât doar celor care vor să facă și ei.
"
Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui." - Matei 10, 22.
Să fi deschis și bucuros cu oricine, chiar dacă ți se pare că e un coleg rău. De oamenii mari, maturi, ce îți par răi, să te ferești, dar dacă vor să vorbească cu tine, să le vorbești, poate vor ajutor, dar doar când sunt oameni pe lângă tine, altfel să pleci, ca să fi în siguranță. Ține post mai departe, când e de ținut, și roagă-te, că nu e în zadar, niciodată, nimic, ce faci pentru Dumnezeu, ai să vezi.
Orice ți s-ar întâmpla, să rămâi cu Dumnezeu Treime, că cu cât ești mai mult și mai bine cu Domnul, cu atât mai bine și mai ușor biruiești ce e rău. Iar când îți va fi greu, vei fi adunat și întărit.
Faptele celorlalți, să te bucuri pentru ele, când ele sunt și le vezi, dar să nu te aștepți să le vezi, că în tinerețe ne apropiem puțin mai greu de Dumnezeu, dar EL ne zâmbește și ne așteptă. Iar dacă nu vezi fapte bune la ceilalți, să nu le cauți, ci să-i ajuți tu cu ce poți, să le faci bine, să le dăruiești din puținul tău, mâncare, sau ceva dulce, sau pix, sau orice, orice. Și să te rogi pentru ei, dar să nu le spui. Să zici: Doamne, ajută pe colegul meu, că uite-l că nu poate, și ajută-mă și pe mine.
Să te bucuri că ți se revelează Dumnezeu, sau mai bine spus, ți se descoperă, mai ales în lucrurile simple, în flori, în natură, sau în Biblie, mai ales. Dar să nu fi prea sensibil :) să fi bărbat, puternic în voință, tare în credință, iubirea de Dumnezeu și de oameni, să fie farul care luminează viața ta.
Să nu te oprești niciodată din a încerca să fi cât mai bun, cât mai pe placul lui Dumnezeu, chiar dacă nu îți iasă mereu, tu fă tot posibilul întotdeauna și Dumnezeu va face restul pentru ca tu să reușești.
Iar iubirea care ai găsit-o în Dumnezeu, în Divinitate Sfânta Treime, nimeni nu o va putea lua de la tine, niciodată, decât dacă o dai tu de bună voie. Dar dacă o prețuiești și o păstrezi la loc de cinste, va da roade din cele mai frumoase și dulci, și vei da și la alții roade și vă veți bucura în Hristos, care este acum și va fi și atunci cu voi.
Dacă vei pune mereu problema celuilalt pe primul loc, poate Dumnezeu îți va ajuta și poate vei ajunge preot. Ce bucurie ar fi în cer și pe pământ, să reușești asta. Atunci vei putea să ajuți pe oameni, cel mai mult. Dar și responsabilitațile vor fi mari, dar fi fără frică, Dumnezeu îți va da putere și har peste har, dacă vrei să lucrezi cu harul Lui, să nu-l pierzi, să îl înmulțești și să îl dăruiești mereu celorlalți.
Ți-am scris poate cam mult :) iartă-mă, sper să nu te fi obosit, nu m-am uitat cum au trecut rândurile.
Să fi înțelept și să ai răbdare, frățior drag. Să nu-ți fie frică și să te rogi mult și să iubești poate mai mult.
Vom reuși, cu mila lui Dumnezeu și rugăciunile Maicii Sale și ale tuturor Sfinților.
Știi de ce? Pentru că Hristos a înviat. :)