În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Hristos a înviat !
Uite, eu te iau în serios, pentru că cred cu adevărat în căutarea ta, de Hristos. Te ajut, cât îmi stă în putere, dar să nu te smintești de mine, că sunt neputincios și păcătos.
Părul trebuie să fie ori lung ori scurt.
Cu cât vrei să urmezi mai desăvârșit lui Hristos, cu atât te vei îngriji mai puțin de felul cum arăți pentru oameni și cum te prezinți în societate. Asta pentru creștinul care trăiește creștinismul în mod lucid. De aceea, pentru a nu sminti, acești oameni, care doresc sfințenia, se duc să se călugărească, sau să se pustnicească, conform Bibliei.
Deci nu mă refer la rockări, cu părul lung pentru un ideal, sau la cei fără adăpost, cu părul lung sau neîngrijit din neputință, ci la dorirea sfințeniei în mod conștient. Și astfel, pentru că nu vrei să mai dedici timpul tunsului, frizurii, nu îți mai pasă de lumea păcătoasă, tot conform Bibliei, nu mai aparții lumii, ci lui Dumnezeu, îți lași părul lung.
Ceilalți, cu părul scurt, sau semi scrut, frezat, aranjat, chiar dacă sunt creștini, Dumnezeu nu are nimic împotriva părului lor aranjat, fiindcă nu părul ne mântuiește. Eventual, în cel mai rău caz, ce mesaj vrem să transmitem prin frezura noastră, cu ce scop purtăm hainele, și freza, pentru a atrage, pentru desfrânare, sau pentru slava deșartă, să ne laude lumea, să ne iubească, să ne invidieze, sau să ne răzvrătim, sau altele. Acestea da, părul și hainele, astfel, îndepărtează mântuirea. Iar dacă vrem doar să ne îngrijim, și să arătăm normal, oricum am purta părul, desigur cât mai normal, să nu uităm de rugăciunea inimii, care să o rostim, cât mai des posibil, oriunde ne-am afla.
Multe de spus, per ansamblu, nădăjduiesc că te-am putut ajuta. Orice nelămurire mai ai față de păr, scrie. Dar sper să nu mai ai. :)
Bine-ai venit.
Ai grijă de tine, nu băga în seamă toți oamenii. Mulți sunt chinuiți de părerea de sine sau alte lupte care le duc.
Iartă-ne și caută să ne înțelegi neputințele, sau căderile.
Să ne rugăm unii pentru alții.
|