Subiect: despre pacat
View Single Post
Vechi 01.02.2008, 19:47:45
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Nu shtiu daca suntem in masura sa o judecam pe Carmen, sau sa o analizam, ca judecata ajunge la osanda shi analiza la nerushinare in ne amesteca in viatza shi sufletul ei...

Dar ea are de facut in asha fel incat sa se straduie sa afle ce crede ca ii cere in cazul ei Dumnezeu prin conshtiintza sa, care va deveni parash daca nu va fi luata in seama, shi nu v-a da fuga la Domnul sa o ajute cat eshti cu ea pe cale....

Dar luand ca si exemplu abstract, o femei care are 2 copii shi un sotz care nu doreshte sa intretzina relatzii sexuale shi ea pe ascuns shi-a gasit linishtea nervilor shi incordarilor sale, linishte pe care barbatul nu i le mai oferea, atunci cum putem noi avea o solutzie mantuitoare, noi care nu cunoashtem nimic din viatza ei, din familia ei, nu cunoashtem nimic din tainele sufletului shi mintzii ei? Ca doar noi nu vedem decat ca ea are unul sau mai multzi concubini, fiindca asta a marturisit, dar uitam ca cel ce marturiseshte este deja pe jumatate iertat. Deci pacatul ei a ramas pe jumatate, ca asha spune vorba din popor, shi asha o fi shi la Dumnezeu ca Milostiv este Domnul cu cei ce incearca sa se intoarca fiindca nu doreshte moartea pacatosului ci sa fie viu (haine curatzite).

Deci ce mai avem de discutat ipotetic, o jumatate de concubinaj.

Poi cum ishi poate ea gasi isbavirea? Poi sa ne rugam sa-i dea Dumnezeu Cuvant Bun, shi sa-i trimita degraba inger povatzuitor ca sa shtie ce sa faca sa-i fie iertata shi jumatatea ramas, sau s-o spele cu lacrimi, sau sa munceasca dublu, sau sa se nevoiasca in a se ruga, sau cineshtie cum o va canonisi Dumnezeu....

Dar fatza de ce porunca a greshit? Poi cine gresheshte o iota sau o cirta sau nu ia in seama unul din aceshti mici ai Mei, mic se va chema in Imparatzie, deci tot a greshit, ca atunci cand greshim tot greshim, ca fiecare porunca deshi au gravitatzi shi canoane diferentziate, moartea ne aduce fiecare din ele mai devreme sau mai tarziu...

Ei ia sa vedem acum cine mai sustine despre sine ca este negreshitor shi a greshit doar fatza de aia sau fatza de aia ? :)

Eu am impresia ca a greshit fatza de legea shi proorocii care spun ca asha cum ai vrea sa-tzi fac tzie altzii, sa se comporte, asha sa le faci tu lor... dar fatza de asta greshim shi noi mereu, "caci oridecate ori unuia din .... nu le-atzi facut, Mie nu mi le-atzi facut"
Reply With Quote