Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
In principiu, Dumnezeu trebuie sa aiba un nume pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare mambojambo dinlauntrul nostru.
Este nevoie de o referinta, de un punct fix ca sa rastorni pamantul.
Ca vrei sa o numesti/clasifici New Age este pur perceptia ta.
|
E o clasificare istorica. In Budhism nu exista povestile alea.
Le-ati spus budhism pentru a avea cat de cat un soi de prestanta, dar adevarul este ca asa cum ai spus tu (pentru tine) e doar "mambojambo", in spatele lor sunt niste "Guru" moderni care traiesc de pe spatele unor prosti.
Citat:
Eu am punctat precis asemanari intre budism si crestinism - nu am divagat pe subiect, nu am facut asertiuni gratuite - pareri fara o justificare, fara o minima demonstratie.
|
Citatele care le dai tu nu vin din budhism ce tot felul de "dezvoltari" moderne care pe alocuri chiar se opun budhismului asa cum a fost el la origini.
Citat:
Unora poate le foloseste sa cunoasca ca exista o psihologie comuna, trans-religie, care nu depinde de denominatiuni - altora nu.
|
Nu, nu exista decat in imaginatia ta sau a MISA -nilor care nu cunosc nici o religie ci doar ce le spune "Guru" despre ele si Guru le spune atat cat prostul sa se simta "luminat" si "intelept" facand o ciulama din toate.
Citat:
Fiecare cantareste ce este bine pentru el insusi.
|
Fara doar si poate si avem dreptul sa ne opunem atunci cand altii spun aberatii despre credinta noastra, incercand sa asimileze ceea ce nu cunosc unei filosofii goale pe care ei o impartasesc.
Citat:
Omul cand judeca pe altul o face de cele mai multe ori privindu-se pe sine in oglinda - fara sa-si dea seama. Vede in altul ceea ce este deja inlauntrul lui.
|
Nu e vorba de oameni ci de aiurelile care le spui.