Subiect: despre pacat
View Single Post
Vechi 31.01.2008, 23:33:53
Traditie Traditie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de omulet
Am citit pe undeva ceva care se referea la cei care au trait o vreme in manastire si apoi au renuntat. Era cam asa:

Cea mai usoara solutie pentru a "scapa" de tensiunea un fir incordat este sa il tai. Odata cu asta, toata tensiunea s-a dus. Dar firul ramane taiat :( si nu se stie daca va mai fi cine sa-l inoade.
Am cunoscut niste calugari despre care am auzit apoi ca s-au dus în lume si însurat. Nu cred ca îsi pot gasi pacea, despre unul îl auzisem ca vrea sa se întoarca.

Cât despre problema lui Carmen, nu trebuie sa ne purtam cu smerenie fata de faptele ei, fiindca sunt aducatoare de moarte vesnica, nu din pedeapsa lui Dumnezeu. Tavalirea în placeri omoara sufletul, de aceea a oprit Dumnezeu anumite fapte care apoi au fost numite pacate. Iar dintre pacate, cel mai grav e desfrânarea, fiindca toate celelalte pacate sunt în spirit dar curvia e si în spirit si în trup.

Si sper sa nu mai aud pe careva spunând ca e mândrie sa mustri pe altul sau ca prin înfrânare se ajunge la mândrie. Asta e viclenie draceasca, sa crezi ca prin neînfrânare ajungi la smerenie.
Reply With Quote