Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare
Parerea mea (deci repet e doar banuiala mea) e ca nu este recomandat
sa-i dai unui invatacel-nou venit la credinta, direct psalmii.
Psalmii sunt o sabie "katana" cu doua taisuri.De obicei ei se citesc numai cu
binecuvantarea duhovnicului, si asta pt ca nu vrei ca din ignoranta proprie
sa-i ceri lui Dumnezeu sa dea cu tine de toti peretii, recitand asa pslamii
la alegerea ta proprie, dupa cum iti vine in minte, fara a tine cont de starea
ta de pacat, sau de pacatele pe care le ai.
Risti sa-ti dai singur cu sabia in picior.
De aceea pslamii se citesc cu binecunvatarea duhovnicului.De obicei cei care citesc toata
psaltirea sunt spovediti si imparatasiti in cele 4 posturi ale anului si astfel sunt feriti
de a se lovi cu sabia peste picior.Inteleeegi ?
|
Si ne intoarcem, atunci, la sfatul pelerinului: crezi ca pelerinul ar fi putut sa-i dea un asemenea sfat Alexandrei? El care nici nu crede in ascultarea duhovnicului.
Repet si confirm chiar si din postarea ta ca sectarii NU POT SI NU STIU sa indrume pe cineva spre mantuire. Si daca nu-i indruma spre mantuire atunci, cu siguranta ii indruma spre pierzare!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|