Ma tem ca discutia se indeparteaza mult dincolo de subiect.
Totusi, am sa raspund pe scurt
@AlinB:
-un link cu precedente de piloti depresivi sinucigasi care isi doboara avionul cu tot cu pasageri cred ca ar fi mai util decat un atac la persoana.
-nu am auzit ca Biserica (fie si Biserica Ortodoxa) sa fi fost contra scalviei. Dimpotriva, am auzit ca sfinti ortodocsi, precum Sf Stefan cel Mare si Sfant, aveau robi. Am mai auzit ca manastiri ortodoxe aveau robi. Multi. Pana relativ recent.
Nu cumva luati Carta ONU a drepturilor omului si ne-o vindeti ca fiind invatatura morala dintotdeauna a Bisericii ?
De asemenea, nu am auzit ca Biserica (fie si Biserica Ortodoxa) sa condamne pedeapsa cu moartea ca fiind un pacat. Hasisul, da: am auzit. Scrie in Catehism.
@MihaiG: justetea unei solutii judecatoresti nu are legatura cu rudenia, oricat de apropiata, cu cel care este subiectul solutiei. O hotarare ramane dreapta sau nedreapta, chiar daca ar fi vorba de fiul meu.
@Barsaumas: figuri de stil da, argumente nu. Prin urmare, nu am la ce sa raspund.
@Florinus:
-Raman la parerea ca o credinta, in masura in care este o optiune fundamentala, influenteaza TOATE deciziile importante pe care le ia cineva. Cu atat mai mult decizia cuiva de a se sinucide.
-Nu am auzit ca hotararea de condamnare a lui Ian Huss sa fie o crima, daca la asta v-ati referit. Daca nu, precizati la ce anume v-ati referit.
|