Citat:
În prealabil postat de Indraznetul
Salarul preotilor, stati nu sariti, nu ma refer la cei care au, ci la cei care sunt la tara in localitati mici unde salarul nu poate fi sustinut de credinciosi, ei ce fac?
|
Foarte bine pusa problema. Si eu nadajduiesc ca PF sa faca ceva. Stiu ca pentru moment, din cauza cheltuielilor cu televiziunea si radioul si altele "necesare" pentru BOR, preotii din Occident nu mai primesc bani din iulie. Si cum oamenii nu prea dau bani pe la bisericile din Occident, sau daca dau ceva sunt ca sa se acopere cheltuielile cu chiria locului, electricitatea, etc., plus ca in multe parohii sunt putini credinciosi care merg, plus ca preotii nu se pot angaja usor prin strainatate, atunci preotii se afla muritori de foame.
Eu am vazut martiri pe aici. Cei din tara cred ca le e usor preotilor din strainatate ca au auzit ei ca umbla "catei cu covrigi in coada", iar saracii preoti de aici se lupta sa vada daca au bani sa-si cumpere paine si sa-si plateasca o chirie pentru un acoperis deasupra capului, in afara de faptul ca se confrunta cu o gramade de probleme duhovnicesti pe care nu le aveau in tara. Domnul sa-i intareasca!
Elena