View Single Post
Vechi 26.03.2015, 18:36:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Teoretic ai putea sa le faci si lunar si la doua saptamani daca te tinea buzunarul.
De obicei ei recomanda o clinica anume si acolo te prezinti cu o trimitere care are parafa lui, deci stiu cui sa-i "multumeasca".
Sigur, nu te obliga sa le faci acolo, dar majoritatea se conformeaza.

Dar, practic, asa cum n-ai facut ani de zile nici o boala serioasa, care sunt sansele reale, sa o faci, tocmai in timpul sarcinii?
Stii cam ce trebuie sa eviti - focarele de infectie si e suficient.

Cred ca mai bine de jumatate din familiile din Romania nu prea isi permit luxuri din astea.

Daca iti permiti, oricum probabil sunt bani carora n-ai sa le simti lipsa desi probabil puteau avea o destinatie mai buna.

Care sunt sansele ca analizele astea sa o previna sau sa o faca mai tratabila?
In analizele alea, printre altele e vorba de virusi - adica nu exista tratament pentru ele.

N-ai fost trimisa si sa faci vreun vaccin?

Iar cu morfologia e clar, scopul este ca atunci cand ceva nu corespunde, sa se recomande avortul.
La noi nu e cu interventii in uter sau ceva de genul.

Mai important este ca imediat dupa nastere, copilul sa fie consultat temeinic, sa se vada daca este sanatos.

Stiu un caz in care avea o problema, am uitat cum se numeste, in care ii lipsea o bucata de faringe, era unit cu traheea, ceva de genul.
Noroc ca a fost o asistenta mai isteata care a observat, ca altfel murea sufocat de la prima alaptare.

Fiind o familie instarita, si-au permis o interventie in Germania care cu o mica spaga a fost si decontata de CNAS.

Insa intr-un alt caz similar, a fost operat la Iasi si a murit a doua zi.
Trist este ca parintii au stiut de la ecografie ca avea o problema in sensul asta, dar ori n-au luat-o in serios, ori doctorul nu i-au facut constient de gravitatea problemei, astfel incat sa caute din timpul un chirurg bun, lucrurile s-au terminat cum s-au terminat.
Sau au crezut ca toti doctorii sunt la fel, ceea ce nu prea e adevarat.

Amuzant e ca unii cred ca tocmai un doctor care ii trimite sa faca multe analize inutile si ii indoapa cu pastile, eventual le pun mereu un nou diagnostic, sunt doctori buni.
Si doctorii de obicei se adapteaza la trendul asta, daca nu o fac raman fara pacientii cei mai profitabili.
De asta s-au si inventat chestii ca aspenterul, ca nici nu poti sa le dai medicamente adevarate pentru afectiuni imaginare sau netratabile si sa te astepti sa fie 100% fericiti. Dar cateva miligrame de aspirina intr-un marketing bun, e alternativa perfecta.
Un fel de tratament homeopat-alopat :))

Apropo, ca sa eviti riscul antibioticelor in special in sarcina, poti sa incerci sa tratezi infectiile urinare cu...apa.
2-3litri pe zi (totusi nu de la robinet) + ceva suplimente de minerale. In unele cazuri functioneaza chiar mai bine decat antibioticele.

Last edited by AlinB; 26.03.2015 at 18:47:10.
Reply With Quote