Ah, ce-mi faceti!
Bame n-am mai vazut (decat in poze) si mancat din copilarie.
Nici nu mai stiu cum le facea mama, dar stiu ca erau bune, imi placeau.
Stiu ca le facea ceva ca sa nu mai lase "bale".
Ciorbica de loboda imi lipseste!
Urzici - se gaseau in tara la piata. Altfel...n-am curajul sa culeg (sa stiu sigur ca sunt urzici bune de mancat). Imi placeau mai mult decat spanacul.
Stevie - da, sarmalute in foi. Altfel nu stiu...
Aici se stie numai de stevie din aia de indulcit. Sau nu stiu eu echivalentul.
Eu abia astept sa apara ceapa verde, ridichile si salata.
Asta cu bunicii si alimentatia cu legume si cereale. Imi place sa citesc ce scriu unii. Dar poate ca depinde de zona. Depinde de ce aveau la curte.
Exista si bunici care au legume si fructe, altii care au albine (cu produsele lor) si bunici care au animale de toate felurile.
Da, imi amintesc si eu ca in copilaria mea alimentatia bebelusilor si a copiilor mici se baza pe gris si orez cu lapte, sau chiar malai fiert in lapte. Azi au disparut si nu stiu de ce.
Orez cu lapte mananc si acum cu placere.
Si totusi nu inteleg de ce dati exemplu pe bunici, cand stim ca generatiile trecute nu ajungeau decat rar (probabil genetic) la varste de 70-80 ani.
Nu stiu de ce, daca voi ziceti ca mancau asa sanatos.
Eu stiu de varianta cu animalele la tara si cu produsele de la ele, cu paine multa etc.
P.S. Gris se pune la multe.
Mie nu-mi plac produsele de post (adica inlocuitori). Desi...am gustat aici la cineva chiftelute vegane (daca nu ma insel) facute din cereale cu ceva. Si erau bunute.
Ah, ca exista unele produse fara produse animale in compozitie, este altceva. (de ex. biscuiti).
Dar continui sa ma intreb un lucru:
Cand vedem ce se intampla in lume peste tot (mai nou in Tunis), la ce ne foloseste postul?
De ce nu ne preocupa mai degraba ce facem totusi cu credinta noastra? Cum ne aparam? Cum sa fim mai buni, mai uniti?
Credinta inseamna totusi altceva...
Traim totusi vremuri grele.