View Single Post
Vechi 17.03.2015, 18:27:12
hurricane hurricane is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2013
Locație: Romania, Piatra Neamt
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Ne încadrăm în topicul ”Gândirea greșită a... ortodocșilor” Biserica fondată de Hristos și sfinții apostoli nu se numea Biserica Ortodoxă, ci Biserica Creștină. Deci...
Asa este Biserica este crestina, dar dupa cum vezi in crestinatate au aparut multe rataciri si ruperi de la Calea lasata de Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, respectiv ereziile si schismele(rupturile). Ereziile sunt acele invataturi "crestine" care se abat de la invatatura dreapta (orto = dreapta , dox = invatatura ) sau alte invataturi asa zise "crestine" dar care nu sunt recunoscute de crestinatate ca avand vreun suport credibil, istoric sau macar de bun simt.

Daca inca n-ai citit, te rog sa o faci: " Fundamentele teologiei creștine ortodoxe au fost stabilite la primele șapte sinoade ecumenice, ținute între secolele al IV-lea și al VIII-lea. Din motive religioase, dar și politice, geografice și culturale, între biserica apuseană (romano-catolică) și cea răsăriteană (ortodoxă) s-a produs gradual o separare oficializată în 1054 , cunoscută sub numele de Marea Schismă. În urma acestui eveniment, atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică se consideră a fi singura biserică universală (ÎșαΞολÎčÎșÎč - catolică sau „universală”) și apostolică, ca și deținătoarea dreptei credinței (ÎŸÏÎžÏŒÎŽÎżÎŸÎčα - ortodoxă). Spre deosebire de biserica Romei, ce pune accentul pe universalitate (catolicitate), cea ortodoxă pune accentul pe puritatea credinței, de unde diferența de nume. " Eu sustin combaterile Sfantului Grigorie Palama vis-a-vis de "papi si papistasii ereteci" din cauza carora s-a facut ruptura dintre crestinii de rasarit si de apus.
Referitor la ceilalti crestini sau care se considera crestini, eu(nu sunt singurul) cred ca nu exista mantuire(salvare) in afara Bisericii, iar Biserica crestina asta este cea intemeiata pe invatatura Sfintilor Apostoli si Sfintilor Parinti care au urmat Apostolilor la tot ce inseamna evanghelizare, propovaduire, tamaduire si luminare a oamenilor pe Calea Imparateasca catre Imparatia Cerurilor.

Last edited by hurricane; 17.03.2015 at 18:35:50.
Reply With Quote