View Single Post
Vechi 15.03.2015, 15:50:43
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
NU AM VORBIT DE O LITURGHIE ADVENTISTA CI DE FORMA LUNGA A SERVICIULUI DE INCHINARE!Exista si o forma scurta.Astea le gasessti si in cursurile unui Institut Teologic Adventist!Nu exista o liturghie Adventista.Daca vrem un paralelism putem vorbi de o Cina adventista care se face cu paine nedospita si cu suc de struguri nefermentata,si in precedenta de spalarea picioarelor!Eu am vorbit de o adunare de inchinare unde credinciosii doneaza bani in afara de zeciuiala,sume totale care intr-o zi adunate depasesc castigul unui preot ortodox obisnuit din litughie pe un semestru de peste 10 ori cel putin.Daca vrei sa discutam despre Cina!Voi incepe a spune ca la adventistii cei sub cenzura disciplinara nu sunt exclusi de la Cina.De ce? Pt ca Cina este privita de adventisti si ca o slujire harica pt cei infranti de Satan!Ca atare este o mare distanta intre Cina adventista si Euharistia crestin-ortodoxa.Evident,ca atunci cand ies la misiune adventistii evita sistematic sa vorbeasca despre astea si multe altele!Am zis sa nu ispititi!Asa ca fie dupa voia ta frate, dar pacatul sa fie al tau si sa raspunzi in fata fratilor tai pt ce voi dezvalui eu!
Ai atins multe subiecte și cam amestecate, oricum nu ai făcut ”dezvăluiri”, ci sunt lucruri îndeobște cunoscute. Ca dovadă, unele le cunoști și tu, chiar dacă puțin deformat.
Sumele colectate în comunitate sâmbătă de sâmbătă într-adevăr depășesc cele colectate într-o biserică ortodoxă (chiar parohie mare fiind), însă trebuie să/că știi că acele sume nu intră în buzunarul pastorului local.
Cât privește ”excluderea” de la Cină, cred că nu ai înțeles exact despre ce e vorba. Participarea la serviciul public al Cinei Domnului este liberă pentru oricine (adventist, fost adventist, ori ortodox) însă de servit efectiv o fac doar membrii botezați. Nici măcar copiii (nebotezați) adventiștilor nu servesc Cina.
Nu este nevoie să te ”ispitesc”, căci poți vorbi liber despre orice aspect al credinței și practicii adventiste fără riscul de a face cine știe ce ”dezvăluiri”. Bineînțeles, respectând adevărul - așa cum îi șade bine oricărui creștin adevărat.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote