View Single Post
Vechi 13.03.2015, 14:20:40
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prea complicat. O analiza a acelorasi obsesii e mai usor de facut. O analiza stilistica e inca o dovada in plus. In masura in care se poate vorbi de stilistica la acest taliban ortodox care, dupa ce ca vine cu diverse nume, indrazneste sa minta un forum intreg tagaduind acest lucru.

Singurul lucru grav care ma ingrijoreaza e acela ca, in delirul sau in care isi povesteste parcursul, s-ar putea sa fie ceva adevarat. S-ar putea sa fie adevarat ca a facut Teologia si ca e gata sa fie hirotonit. Va dati seama cum ar fi un preot, chiar si ortodox, ca acesta ? Va inchipuiti cum ar fi acesta exemplu de cinste, de buna cuviinta, de prudenta pastorala intr-o parohie ? Va inchipuiti cum ar adapa acesta cu otrava proprie suflete care sunt insetate dupa apa cea vie si care pe aducatorul ei il cauta ?

Prefer sa cred ca nu e adevarat. Ca si chestia asta, cu teologia si cu hirotonia e o idee deliranta, ca altele.
Cuvintele unui franco-latin.

În primul rând e atac la persoană. Ai postul raportat la administrația forumul. Nu sunt, nu am fost și nu voi fi vreodată, taliban ortodox.
În al doilea rând, mă denigrezi, mă desconsideri, spui că mint pe nedrept, mă acuzi cu acuzații mincinoase, că nu aș avea prudență, și nu aș știi să-mi păstoresc bine turma, încredințată mie de Hristos.
Îți promit că toți romano-catolicii, toți protestanții din acea parohie, unde voi fi trimis, dacă Dumnezeu dezleagă, vor deveni ortodocși. Stai liniștit.

Nu te interesează și nu te privește, ce și cum o să fac. O să dau răspuns în fața ierarhului meu și a poporului și a lui Dumnezeu.

Niciodată nu o să dau răspuns în fața ta, pentru acțiunile mele, să-ți intre bine în cap. Ți-o spun cu dragoste și durere, deși în orbirea ta, nu o vezi.

Otravă ai tu, în suflet și în gândire, otrava ta e ascunsă, e gândită bine, alunecoasă, iar otrava altor catolici, știu că nu au ce să caute pe un forum al Adevărului, oricât de plastic sună asta, Acesta e Adevărul, și e doar în Ortodoxie.

Tot ce vorbesc și ce am vorbit până acum, am vorbit Adevărul. Nu am recunoscut, nici nu am negat că nu cunosc pe Emilian, cu pseudonimul Daniel, spun doar că numele unei persoane, nu e esențial, în drumul lui spre mântuire, sau drumul, cel oferit de el, altora, spre mântuire, sau pierzare. Numele va fi strigat și slăvit și lăudat sau osândit, de Hristos, Numele a tot numele.

Hristos a înviat, Mihnea Dragomir, frate rătăcit.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote