View Single Post
Vechi 13.03.2015, 13:16:35
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prea complicat. O analiza a acelorasi obsesii e mai usor de facut. O analiza stilistica e inca o dovada in plus. In masura in care se poate vorbi de stilistica la acest taliban ortodox care, dupa ce ca vine cu diverse nume, indrazneste sa minta un forum intreg tagaduind acest lucru.

Singurul lucru grav care ma ingrijoreaza e acela ca, in delirul sau in care isi povesteste parcursul, s-ar putea sa fie ceva adevarat. S-ar putea sa fie adevarat ca a facut Teologia si ca e gata sa fie hirotonit. Va dati seama cum ar fi un preot, chiar si ortodox, ca acesta ? Va inchipuiti cum ar fi acesta exemplu de cinste, de buna cuviinta, de prudenta pastorala intr-o parohie ? Va inchipuiti cum ar adapa acesta cu otrava proprie suflete care sunt insetate dupa apa cea vie si care pe aducatorul ei il cauta ?

Prefer sa cred ca nu e adevarat. Ca si chestia asta, cu teologia si cu hirotonia e o idee deliranta, ca altele.
Pai nu am zis bine? Semana cu personajul ala din "razvan si Vidra", mno. e stilul ala slav-rasaritean, inflacarea aia bolnavicioasa, tipic rasscolnica. Ce e mai grav e ca multi il sprijina doar din subiectivism confesional, ca de, "e de-al nostru". Vechiul instinct al aglutinarii sub steag, si normali si mai...altfel, in actiune pura. Ca doar nu te poti dezice de unu' care propavaduieste de partea credintei tale, doar fiindca e nitel mai ciudatel, nu in fata "adversarilor" din alte credinte...cum am zis, un instinct stravechi, bine ilustrat de-a lungul istorie, si foarte pervers, de aglutinare-colectiva-pentru-cauza il face tolerat, chiar sprijinit, pe acest forum.

E din categoria "latrai confesionali", si asa ceva sunt in toate confesiunile si bisericile. Daca vorbim de politica, se numesc "activisti".
Reply With Quote