Citat:
În prealabil postat de GMihai
Dar, doamna Anita, Emilian nu a scris niciunde ca se roaga pentru Mihnea.
Pe de alta parte, ca sa ramanem la subiectul topicului:
Emiliane, numele de Biserica Romano Catolica n-are de-a face cu cetatenia Imperiului Roman, ci cu orasul Roma si cu ritul roman pe care il folosesc imensa majoritate a romano-catolicilor. Pe cale de consecinta, toata "demonstratia" ta pleaca de la o premisa fundamental gresita si este egala cu zero.
|
Îți reamintesc, prefer să-mi spui Igor, nu am treabă cu alt nume, mulțumesc pentru înțelegere și mai ales pentru bunul simț. Îți reamintesc și te rechem să dovedești că mă numesc Emilian.
Ba da i-am scris Dumnezeu să-l ierte, m-am rugat pentru el. Dar în orbire aflându-te nu ai citit.
Numele de "romano" (din "romano-catolici"), tradus de la grecescurile romioi, romei, romaios, NU are de-a face cu Biserica, cu Ekklesia, sau Katolikoi, precum am exprimat în primele două posturi.
Ci "romano", desemnau cetățenii Imperiului Roman, nu avea treabă cu orașul Roma. Capitala Imperiului Roman (creștin) a fost la Constantinopol timp de peste 1100 de ani, iar la Roma a fost doar 330.
Asta ce înseamn? Să nu se mai numească Imperiul Roman, ci Imperiul Constantinian? Iar cetățenii se numeau constantino-catolici?
Vezi că greșești?
Deci "romano" sau "romei" sau "romioi", erau desemnați cetățenii Imperiului Roman.
Iar Katolikoi, sau katolici, era cetățenii imperiului roman care se declarau creștini. Ceilalți romioi, care erau de credința veche, păgână, refuzau numele katolikoi.
Barbarii franci, sau franco-latinii, știind aceste lucruri, ei vroiau să cucerească tot Imperiul Roman, și întâi sau numit "romano", romioi, romei, sau cetățeni ai imperiului roman, pentru că în anul 1009 au cucerit Roma, deși prin însăși prezența lor, ca popor ostil, nu mai pot oferi calitatea de cetățean roman, unui teritoriul al imperiului roman ocupat.
Dar ei totuși, știind regula, nu o respectă și fură numele de romano, sau romioi, îl folosesc pe nedrept, violându-l. Și fiindcă în anul 1009, în Roma ocupată, era populația majoritară creștină, barbarii franci, se convertesc la noua religie, la creștinism, și se numesc katolikoi, tot pe nedrept, căci nu erau catehizați, și mai prind și seriile de Patriarhi ai Romei, posedați de vrăjmașul diavol, care vroiau să fie mai sus decât ceilalți Patriarhi, în cinste, etc. Profitând de asta, neștiind nimic despre creștinism, nu va mai dura mult și din 1009, până la 1054, la Marea Schismă, când barbarii franci, vor dezbina și vor rupe de-a binelea mlădița și-așa uscată, setoasă și seacă a Apusului, față de izvorul harului din Răsărit.
Deci pe cale de consecință (după ce desigur, ai citit ce am scris, altfel nu ai voie, etic, să faci afirmații) toată demonstrația mea este susținută istoric și dogmatic, și este Adevărul !