Citat:
În prealabil postat de AlinB
Serios?
(1)Si cand au declarat ca Legea Veche a fost abolita si ca nu mai e nevoie de taierea imprejur si jerfe la templu tot de acolo citau?
Pai cum si-au permis sa incalce Scriptura care recomanda expres aceste lucruri??
|
Tu ai citit Scriptura? Sunt cam ciudate intrebarile tale.
Raspuns: tot de acolo citau. Faci referinta la legea veche. Daca citesti, spre exemplu, in cartea Evrei la cap 7(partea finala), cap 8, cap, 9 si cap. 10, vei vedea ca apostolul Pavel face referire clara si directa la cele scrise in cartile Levitic sau Deuteronom, despre legea jertfei si a preotiei, care s-a incheiat odata ce adevarata Jertfa a fost adusa si adevaratul Preot si-a inceput lucrarea, in cer.
Intrebi, cum de si-au permis sa incalce Scriptura care recomanda aceste lucruri (legea veche). Ciudata intrebare. Inteleg de ce inca mai sunteti pe legea veche si mai aveti o preotie pamanteasca. Nu ati inteles simbolstica legii vechi (care arata catre lucrarea lui Hristos) si inca o mai tineti (de parca Hristos nu s-ar fi jertfit si nu ar indeplini rolul de Adevarat Preot).
P.S. Citreste Evrei cap. 8. Apoi sa-mi spui ce rost mai are preotia pamanteasca. Pentru mine, seamana ca o respingere a unui adevar al Scripturi: Singurul si adevaratul Preot este in cer. "Caci daca ar fi pe pamant nu ar mai fi preot" (Evrei 8:4).
Citat:
Nu, doar ca ceea ce au spus nu este totul in scris.
N-au avut niciodata pretentia ca sa lase in scris tot ce era de spus asa cum pretinzi tu prin "sola".
|
Au avut pretentia ca "oricine propovaduieste o alta Evanghelie afara de cea propovaduita de noi sa fie anatema"(Galateni 1:8,9). Evanghelia sfintilor apostoli arata numai si numai catre Hristos, jertfa Lui, revenirea Sa, invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice. Exclus, inchinare la moaste, sfinti, icoane, Maica Domnului, etc (astept dovezi, cu Scriptura, ca gresesc). Cine vine cu astfel de adaugiri, sa fie anatema. Asa spun Sfintii Apostoli.
Citat:
Biserica Apostolica este Biserica Ortodoxa.
|
Spui un paradox. Biserica Apostolica |(ma gandesc la Biserica din vremea Sfintilor Apostoli) nu seamana aproape deloc cu Biserica Ortodoxa. Iar tu, pui semnul egal intre ele.
Citat:
In plus asa cum ti s-a mai spus deja in doua randuri, sunt lucruri care nici ei nu le-au facut si voi le faceti (zdranganit la instrumente, zeciuiala, umblatul cu Biblia sub brat, "Sola Scriptura", etc.)
A voastre de ce sunt "apostolice" daca apostolii nu le-au facut?
|
1. Noi nu zdranganim la instrumente. In Biserica Adventista vei asculta, preponderent, muzica inaltatoare (imnuri) acompaniate la pian sau alte instrumente (vioara, flaut). Nu ne confunda cu altii (desi, am inceput si noi sa alunecam, un pic, ca stil muzical).
2. Nu are valoare de dogma modul cum ne manifestam reconostinta fata de Dumnezeu (ma refer la imnurile cu acompaniament instrumental).
De exemplu, nici despre cantarea pricesnelor, nu am citit in practica apostolilor. Dar, nu poti avea nimic impotriva acestui mod de a-L slavi pe Dumnezeu.
3. Despre zecime a vorbit Insusi Hristos (sa nu o lasam nefacuta). Matei: 23:23.
4. Eu nu umblu cu Biblia sub brat. Si, daca as umbla vezi ceva rau in asta?
Citat:
Nici noi nu "ne inchinam" la ei, ii cinstim si sunt sigur ca si Sf. Apostoli faceau la fel.
De altfel daca ai fi citit Scriptura personal, nu cu ochelarii de cal ai confesiunii tale, ai fi gasit asta chiar in Sf. Scriptura.
|
1.Afirmi -"Noi nu ne inchinam la ei" (la sfinti). Esti sigur? Mai gandeste.
2. Cinstea adevarata se da sfintilor, asa cum au cerut ei. "Calcati pe urmele mele". Sa facem ceea ce Sfintii Apostoli ne-au invatat. Nu este cinstire mai mare. Altfel, poate fi o cinstire doar cu buzele (despre care vorbea Domnul Hristos - Marcu 7). Sau, mai rau, o cinstire cu totul neplacuta lui Dumnezeu (ceea ce se si intampla).
Citat:
Si Luther a cunoscut dar asa cum au spus chiar urmasii lui, nu a priceput prea multe desi el a inventat conceptul de "Sola Scriptura".
|
Ce tot ii dai cu Luther? Eu te invit sa vorbim despre Cuvantul lui Dumnezeu.
P.S. Incearca sa uiti de "sola Scriptura", daca tot de deranjeaza asa mult. Ti-am spus ca este o simpla denumire omeneasca (nu o gasim in Scriptura). Hai sa-i spunem principiul "ESTE SCRIS" (aceasta denumire o gasim de cca 80 de ori - rostita de Domnul Iisus si Sfintii Apostoli).