Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Eu nu dispretuiesc pe nimeni ci sunt ingrijorat de amagirea in care stau multi, considerandu-se crestini dar nefacand voia lui Hristos.
Bine ar fi ca Romania (despre care spui ca este crestina) sa aiba atitudinea vamesului. Abia atunci ar fi o tara crestina.
P.S. Conteaza asa mult ce sunt eu (fariseu sau vames)? Important este sa luam aminte la invataturile lui Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli (care se gasesc numai in Biblie) (...)
|
Foarte frumos ai scris :) Așa da ! Amin.
Important este să luăm aminte la învățăturile lui Hristos, foarte bine spui. Hristos, care este Cuvântul Tatălui ! Hristos care este prezent, dar nedescoperit, în Vechiul Testament, la Crearea lumii, apoi când a venit în trup, apoi când S-a înălțat la Ceruri, dar care ne-a spus, că:
Matei 28, 20:
Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Să păzim ce anume ne-a poruncit EL, HRISTOS? Uite ce:
II Tesaloniceni 3, 16:
Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după predania pe care ați primit-o de la noi.
I Corinteni 11, 2:
Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat.
II Tesaloniceni 2, 15:
Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți predaniile pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. (poftim Sfânta Tradiție, anume predaniile)
De ce să facem astfel? Păi uite de ce:
Luca 10, 16:
Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, și cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.
Luca 16, 31:
Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.
Poftim, trebuie să ascultăm de Moise și de prooroci. Au avut ei Altar? Avut! Au avut veșminte preoțești? Avut! Avut Sfânt Altar de slujire? Avut! Au avut cădelniță, tămâie, lumânări, catapeteasmă, iconostas, Chivot, toiag, table, năstrapă? Avut, avut! :) Și multe altele, ce sunt azi, doar în Ortodoxie, nu?
Culmea Ortodoxia asta... :) Tot ce are ea, e în Biblie !
Uite ce le spun la toți protestanții, și toți dinafara Ortodoxiei:
Ioan 8, 47:
Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu.
Ioan 9, 31:
Și noi știm că Dumnezeu nu-i ascultă pe păcătoși; dar de este cineva cinstitor de Dumnezeu și face voia Lui, pe acesta îl ascultă.
Ioan 10, 27:
Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.
Deci trebuie exact ca în ORTODOXIE, cu îmbrăcarea FELONULUI, la slujire, că dacă nu:
II Tesaloniceni 3, 14:
Și dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnați și să nu mai aveți cu el nici un amestec, ca să-i fie rușine.
Iar ceilalți, care nu sunt ortodocși, nu sunt din Dumnezeu, uite:
I Ioan 4, 5:
Aceia sunt din lume, de aceea grăiesc ca din lume și lumea îi ascultă.
I Ioan 4, 6:
Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi. Din aceasta cunoaștem Duhul adevărului și duhul rătăcirii.
Vasilescu, frate, ascultă ce spune Domnul:
Apocalipsa 1, 3:
Fericit este cel ce citește și cei ce ascultă cuvintele proorociei și păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape.
Ascultă deci și citind, vei găsi Adevărul ! Amin.