View Single Post
Vechi 10.03.2015, 22:53:05
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Nadajduiesc ca sunt. Ma incred in jerfa iertatoare a lui Hristos si in toate fagaduintele lui, asa cum le-a lasat (fara a inventa eu vreuna, inlocuitoare - de genul "nu-i nevoie sa vii Doamne sa ne iei, ca ne ducem noi la Tine). Apoi, caut sa fac tot ceea ce place lui Hristos si sa ma feresc de ce este rau, prin puterea data de Duhul Sfant. Pur si simplu, iubesc adevarul (indiferent de oprobiul celor din jurul meu).
Da? Te încrezi în jertfa lui Hristos? Dar uite că Hristos te depărtează de la El, dacă nu ești creștin cu adevărat, chiar dacă te încrezi în jertfa Lui:

Matei 7, 21-23:
21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

Îți dai seama ce înseamnă să faci minuni în numele Domnului Iisus și totuși să nu te mântuiești ? Mă cuprind fiorii de fiecare dată când citesc acele rânduri.

Și mai spune-mi că ne-am dovedit acuma că APOSTOLII foloseau cu adevărat obiecte de cult și veșminte preoțești de slujire, spune-mi, de ce mai avem Vechiul Testament?

Dacă ne luăm după "cum făceau apostolii", ce treabă mai avem cu cele 10 porunci din Vechiul Testament? Și dacă luăm cele 10 porunci, ce facem restul Vechiului Testament? Sau luăm doar ce ne place? :)

Nu, nu-i voie. :) Luăm BIBLIA ! Amin. Numai așa ne mântuim. Apostolii, s-au ghidat și eu după ceva, nu? Că pe timpul lor, nu exista Biblia ! Ghici după ce s-au ghidat! După două lucruri: după Sfânta Tradiție a Noului Testament (adică transmis prin viu grai, de la unii la alții) și desigur, prin Vechiul Testament scris. Sfânta Tradiție care exista înaintea Bibliei, a Noului Testament. Sfânta Tradiție care a fixat și practicile din Biserică, cu veșmintele preoțești, cu obiectele de cult și cu Dumnezeu prezent în obiecte, cum ar fi toiagul lui Moise, a lui Aaron, în mantia lui Hristos, în umbra Apostolilor, în părul lui Samson, în Chivotul Legii ! DOVEDIT ! CU BIBLIA ! Nu pe ghicite ! Nu ! Cu Biblia !

Deci oprește-te din hulit. Citește cu atenție tot topicul, să vezi că tu NU ești pe calea Apostolilor.
Și nici nu vei fi niciodată, până nu devi ortodox.

Citat:
În prealabil postat de vasilescu65 Vezi mesajul
Putin respect, te rog. Eu nu mint. Nu am de ce. Dimpotriva, am un motiv serios sa nu mint: nu vreau sa-L intristez pe Tatal Ceresc (mai mult decat teama, imi sta in fata gandul ca-L pot intrista, dupa ce a facut si face atatea pentru mine, un pacatos).
P.S. Consider ca minciuna este apanajul prostilor. Unde ajungi cu minciuna? Ce rezolvi? Nu vezi incotro merge lumea asta plina de minciuna? Si, se mai crede desteapta, pe deasupra.
Toți protestanții mint, frățior drag. Sau mai la obiect și mai exact spus, toți cei care nu sunt creștini, toți care nu sunt ortodocși, mint. Și vor minți până la venirea lui Hristos la Județ, la Judecată. Când sfinții vor judeca lumea, conform Bibliei.

Deci dacă nu vrei să-L întristezi pe Tatăl Ceresc, pune mâna și CAUTĂ ! Caută Adevărul cu lacrimi în ochi, roagă-te și strigă înăuntrul tău: Doamne, unde ești? Ajută-mă să te găsesc. Așa m-am rugat și eu. Și Hristos îți va spune: Aici sunt, vino la Mine. Și vei deveni ortodox. Adică creștin. Și te vei mântui.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote