Citat:
În prealabil postat de vasilescu65
Hai sa te scap de o problema. "Sola Scriptura" este o denimire lumeasca data unui principiu lansat de Insusi Hristos si sfintii apostoli. Ca sa nu te mai impiedici de o simpla denumire, hai sa-i spunem "principiul " este scris".
|
Da?
Arata-mi unde este sunt in Scriptura scrise cuvintele astea: "Sola Scriptura".
Daca nu poti, recunoaste macar: a fost inventia eereticului Luther.
Citat:
Normal ca o iau de buna si sun imediat la salvare (la un echipaj cu camasi de forta).
|
Da? Dar in cazul tau cine suna de ex.?
Ce argument ai pentru ideea ca Sf. Scriptura (Noul Testament) ar fi fost scrisa de Apostoli?
De unde stii ca au existat "Apostoli" daca nu poti demonstra (altfel) autenticitatea Sf. Scripturi?
Tu iti dai seama ca te invarti in jurul cozii, macar?
Citat:
Nu-i frumos sa faci o paralela (nici macar imaginara) intre tine/ o scriere a ta si o scriere din Sfanta Scriptura. Scriptura este credibila, in totalitate (cel putin pentru mine).
|
Motivul fiind...?
Si eu pot indeplini criteriul tau de "autenticitate".
Citat:
Daca la inceputul unei epistole, din Scriptura, scrie ceva de genul "Pavel .... catre biserica din Corint ..." am toata convingerea ca acea epistola a fost scrisa de apostolul Pavel.
|
Si eu daca scriu ceva si pun la inceput "Paval catre..." la mine de ce nu o iei de buna?
Citat:
Pot sa spun cum justific autoritatea intregii Scripturi. Prin vietile schimbate, in bine, (uneori inimaginabil de radical), a celor ce se incred in cuvintele acestei Carti. Am exemple vii destule.
|
Unii s-au schimbat viata in bine mergand la psiholog sau Alcolicii Anonimi.
Si astea tot Scripturi sunt?
Citat:
Intepenirea in dogme (mai ales cand sunt rodul a ceea ce-ti spun altii) este sursa ratacirilor sau a plafonarilor.
|
Si tu nu esti intepenit, te pomenesti...
Ai demonstrat mai sus ca esti intepenit si macar daca ai avea un motiv solid pentru asta..