View Single Post
Vechi 09.03.2015, 15:06:24
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Orice discutie despre "Imparatia cerurilor" contine notiuni abstracte.Implicit duce spre imaginatie, pentru ca nu putem sti ce va fi...

"9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu."
Dar ce cunoastem acum in parte... NU este contrar a ceea ce este desavarsit. Ca urmare, incercarea de a ne baza doar pe imaginatie despre CUM va fi poate sa fie periculos.
Avem Sf.Parinti care au fost rapiti - dar nu cu imaginatia, ci in mod real - si pe ei ar fi mult mai sanatos sa-i credem.

Despre Imparatia cerurilor... nu cred ca se poate discuta. Adica se poate, dar discutia in sine va pune limite Acesteia si va crea imagini distorsionate.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 09.03.2015 at 15:10:38.
Reply With Quote