Citat:
În prealabil postat de AlinB
Tocmai fuse Duminica Ortodoxiei, biruinta dreptei credinte asupra iconoclasmului :)
|
Biruinta este la final, a celor ce fac voia lui Dumnezeu. Luptele acestea de tip iconoclast sau iconodul, sunt niste copilariii si nu aduc nicio biruinta. Important este ca fiecare sa biruie in dreptul sau si sa aleaga calea cea buna, placuta lui Dumnezeu.
Eu, am o credinta crestin-apostolica si sunt incredintat ca daca merg pe urmele sfintilor apostoli (inclusiv in problema inchinarii la icoane) am ales drumul cel bun. Sfintii Apostoli nu s-au inchinat la imagini si nu au folosit nici un fel de obiect de cult. Tot sfintii apostoli ne dau doua indemnuri, de care trebuie sa tinem seama numaidecat:
- " calcati pe urmele mele caci si eu calc pe urmele lui Hristos" (1 Corinteni 11:1); asadar, sa facem precum sfintii apostoli, adica, fara icoane;
- "va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" (Iuda, vers.3); ce a fost dat sfintilor apostoli odata pentru totdeauna, aceea sa se pastreze (fara adaugirile pagane aduse timp de 2000 de ani).
Asadar, fiecare sa lupte pentru el si sa hotarasca: merge pe calea apostolilor lui Hristos sau pe calea adaugirilor si nascocirilor. Aici este lupta si biruinta.