Citat:
În prealabil postat de GMihai
Emiliane, din ceea ce scrii tu mai sus deduc ca un crestin nu are voie sa bea bere. Asa sa fie oare ?
|
Se cutremura inima in mine, Mihaita draga, citind asemenea grozavie de intrebare! Oare nu-ti dai tu seama, fratioare, ca te afli pe marginea prapastiei, cu spatele spre haul intunericului, in timp ce doar fata ti-e intoarsa cu gura punand intrebari ce duhnesc a inocenta ? Oare Sfintii Bisericii Crestine, adica Ortodoxe, fiindca alta Biserica nici nu e afara de cele ereticesti, bere baut-au, fiule ? Sa nu stii tu, oare, ca ei nu s-au adapat la altceva decat la Sfanta Invatatura, adica la Dreapta Credinta care numai in piepturile ortodoxe zace ? Sa nu stii tu ca berea, acea blestemata bautura ce nauceste pe oameni si le zapaceste mintea pana ajung de spun ca amareala ei e buna, vine direct de la Dusmanul ? Oare ti-ai pus intrebarea, copile, cine a adus napasta asta pe capul ortodoxiei ? Vezi tu, berea vine de la decazutii din Occident, si mai ales de la blestematii de nemti, cehi si alte neamuri pierdute, care, de la credintele lor in zei betivi, au trecut direct la eresul cel catolicesc prapaditor de suflete. Si au ajuns azi, dupa ce au trecut oleaca prin protestantism, sa ne vanda ateismul lor pseudo-umanist noua, care avem credinta nestramutata sadita in noi de la Apostolul Andrei si adevarata dragoste de oameni inca din epoca bizantina, peste care epoca slava nu a adus decat perfectiunea ei. Iata, fatele meu, iti spun tie un secret: cu o bere isi bea omul prapad. Punand asa intrebare pe care ai pus-o, esti mai nebun decat Esau, cel de care vorbeste Biblia Ortodoxa, fiindca el si-a dat primogenitura pe o cratita de linte, pe cand tu iti dai mantuirea pe o halba.
Nu am timp acum, ratacitule iubit, sa-ti deschid ochii pe deplin asupra primejdiei de moarte in care te aflii oglindindu-ti chipul cel asemenea lui Dumnezeu in spuma blestemata a bauturii celei aducatoare de moarte. Dar, cand ma intorc de la serviciu, am sa-ti raspund mai pe larg, infatisandu-ti zisele Sfantului Varzanuvie si despre cum era el sa fie amagit de Ucigasul cu numai o ceasca de bere.
Praznuire iti doresc !