View Single Post
Vechi 06.03.2015, 16:24:50
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grigotu Vezi mesajul
Care este legătura dintre comerul clandestin cu alcool i alte mărfuri din Biserici cu învăămintele Mântuitorului?
*clandestin = fără eliberare de bonuri fiscale
Doamne ferește. Cine vinde clandestin alcool în Biserică? Dă-l afară din Biserică dacă vezi că face așa. Nu lua biciul ca Hristos, dar țipă la el și dă-l afară din Sfânta Biserică. Dar nu ai să vezi că se vinde alcool în Biserică, ci doar vin liturgic. Care va deveni sângele Domnului Mântuitor, în Sfântul Potir, cum și Mântuitorul a făcut la fel, în joia patimilor, transformând vinul, în sângele Său cel Sfânt.
Vinul e singura băutură, care are voie să o bea creștinii și înafara Sfintei Liturghii. Conform Bibliei: "vinul veselește inima omului". Dar în cantități moderate. E și singura băutură recomandată de medici și nutriționiști.
Și întotdeauna se eliberează bon fiscal. Dacă ceri bon, vei primi bon fiscal. Că vânzătorul poate mai uită, dacă îl iubești, îl înțelegi, nu îl osândești și te mânii cu ură pe el, de la primul gând, nu? Sau în cel mai rău caz, primești chitanță, care este legală, precum știm.

Citat:
Care este legătura dintre influenarea opiniilor politice ale enoriailor i învăămintele Mântuitorului?
Biserica este apolitică. Nu se implică în politică. Dacă unii preoți, sau episcopi, spun oamenilor cu cine votează ei, e libertatea lor de expresie, e hotărârea lor, au un dialog social, cu enoriașii, despre libertatea exercitată prin vot, cetățeni ai unei țări fiind, nu? Și nicidecum nu vor putea obliga pe cineva să voteze cu cineva. Nu e dictatură. Fiecare face ce vrea, e liber. Și responsabil. Atâta vreme cât nu mă afectează direct libertatea lui. Nu greșesc în ce spun, așa-i? Dacă greșesc, ajută-mă.

Citat:
A putea continua cu o grămadă de astfel de nedumeriri dar tiu că nu avei cum să fii de acord cu "nedumeririle" mele pentru că muli dintre voi i-au construit averi pe baza acestor "nedumeriri".
Nedumeririle tale, frățior iubit, le ascult cu drag și răspund cu maximă seriozitate. Pentru că îmi pasă de tine, vreau să te ajut și să ne mântuim împreună. Să înțelegem creștinismul împreună, să ne bucurăm practicându-l, și desigur, să ne despătimim, să ne îndumnezeim, numai împreună, în comuniune. Numai în Biserică, niciodată înafara ei, unde nu există decât pustiu și vânt...

Citat:
Atept un Stat cu instituii destul de puternice încât să poată stârpi această boală a Bisericii Ortodoxe Române, apoi mă voi duce la unul dintre acei păstori ce nu va fi condamnat pentru a-mi arăta Dreapta Credină!
Nu mai aștepta! Avem un stat minunat. Liber, responsabil, capabil, cu instituții puternice. Iar Biserica lui Hristos, nu este bolnavă de nicio boală, Doamne ferește. Nici nu va fi. Chiar dacă Biserica se ajunge să cadă în ereziile ecumeniste, vor mai fi cei rămași sănătoși, care vor fi în Sfântă Neascultare de ierarhii căzuți în erezie. Înafară de erezie, nici o boală nu mai pândește Biserica. Totul e minunat, organizat și dovedit funcțional, în toate planurile, încă de la Hristos, social, filantropic, duhovnicesc, mântuitor, etc.
Mă bucur sincer să știu că ai merge la preoți și le mărturisești că te afli în Drepata Credință. Și eu sunt în Dreapta Credință și mă simt minunat, pentru că am căutato cu dor, cu jind și sârg.

Mai ai nelămuriri, frățior iubit?
Mai spune-mi și lucruri frumoase, ce mult iubești tu pe Dumnezeu și oamenii...

Bucură-te în Domnul !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote