View Single Post
Vechi 04.03.2015, 14:39:42
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Question

Pana la urma se pare ca Dumnezeu vrea sa avem familie, dar...daca se va face sau nu mantuire casei noastre, asra cred ca mai depinde si de noi...
Am intrebat preotul daca e tarziu sa facem botezul si eventual cununia dupa Pastele urmator( desi al meu asa voia initial, ba chiar zicea ca " la un an" se face botezul...) si a zis ca e foarte tarziu...se pot face inca din toamna asta, octombrie-noiembrie...acum nu stiu daca vom fi pregatiti, fizic si material, atat de repede, mai ales pt amandoua...desi al meu ar vrea sa scape repede, cu ambele, fara cheltuiala si taraboi mare, nu-l interesaza ce zice lumea, cum suntem imbracati, daca nu suntem prea grasi, etc...iar cu nasii a zis ca daca nu gaseste el o varianta mai buna sa aleg eu pe cine vreau ( gasesc)...oricum, nu e de ici de colo, nu atat din pct meu de vedere cat al acelor care boteaza/cununa, trebuie sa ia bine aminte cu ce oameni se incurca, ca asa zici ca faci o fapta buna, dar risti sa dai peste niste nesimtiti profitori...bine nu e cazul nostru, sa abuzam de bunavointa cuiva, mai ales el nu cere nimic la nimeni ( doar eu as putea " pretinde" sa-l mai duca si dansii din cand in cand la impartasit, cand nu as putea eu, sau daca as fi nevoita sa lucrez in weekenduri sau sa pkec din tara la munca...), dar nici nu va da pe afara de recunostinta, cu vizite, cadouri, etc, cum se face...
Ar mai fi un aspect care ma pune pe ganduri : chiar daca e sa ne crestinam, sa fim legitimi in fata lui Dumnezeu, tot nu vom mai avea posibilitatea sa mai avem alti copii, chiar daca Ek vrea sa ne dea...( o singura camera, si pt aia am muncit 20 de ani si am investit tot ce-am avut, nu e doar o casa unde vom sta o vreme si daca nu ne mai ajunge o schimbam, ca asa puteam sta cu chirie...stiu ca nu e normal sa tii mai mult la casa in sine decat la familie, dar...fiecare avem slabiciunile noastre...)...asa ca s-ar putea daca nu e sa fie, sa nu fie pt noi ( mantuirea)...desi, daca am face cum vrea el, sa dormim cu totii intr-un singur pat ( eu initial voiam sa iau copilului patut special si sa-l invat sa doarma singur, mai ales ziua cand mai avem si altetreburi, sa nu fie dependent de noi si sa vrea numai in brate - acum astept pareri pro si contra) - nu stiu cum ar mai putea fi posibil sa ne mai inmultim...ba chiar am citit ca copilul mic face " special "( instinctiv) scandal noaptea in primii ani de viata, pt a-i impiedica pe parinti sa mai procreeze, o vreme, ca sa il poata ingriji mai bine doar pe el...
Reply With Quote