Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Eu nu mă închin ”părții vizibile” a lui Hristos pentru că pur și simplu nu-L văd, este în Cer, nu e pe pământ [în mod vizibil, palpabil].
|
Si daca nu-L vezi inseamna ca nu exista in Trup omenesc?
Si atunci cui te inchini in astfel de conditii cand nu-L vezi "palpabil"? Sau tu nu te inchini pentru ca nu-L vezi? Atunci de ce ingenunchezi?
Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Dacă ar fi, sau dacă aș fi fost eu acum 2.000 de ani, cred că m-aș fi închinat asemenea lui Toma, mai sceptic fiind eu așa de felul meu...
|
Nu cred ca ai inteles inchinarea Sf.Ap.Toma izvorata din Dorul sau dupa Hristos! In cazul cand te-ar incerca dorul dupa Hristos si-ai suspina dupa EL ti-ai dori sa fie de fata cu tine in Trup sa-i saruti ranile. Asa ar trebui sa intelegi evlavia noastra fata de Icoane, ca pe o pregustare a Parusiei!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|