Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Dimpotrivă! Simbolistica apocalipsei e interpretată literar mai degrabă în ortodoxie ( sufletele de sub altar, tămâia, etc.), am mai discutat acest aspect mai anul trecut, poate ai uitat deja.
Deci poi rupe i epistola din Biblie, împreună cu tot Vechiul Testament... Desigur, vei lăsa doar două pagini să nu se supere colegul Igor... acelea cu chivotul, arpele de aramă i... părul lui Samson 
|
Da, Centesimus, părul lui Samson, era icoană a Dumnezeirii, revărsată asupra omului. Când i-a fost tăiat părul, i-a pierit puterea ?! Tocmai ca să ne arate azi, calea, prin Sfintele Icoane, care e adevăratul creștinism.
Creștinismul Adevărat e Cel care strigă: Eu sunt Samson, cu plete.
Iar creștinismele mincinoase sunt cele care strigă: "eu sunt samson", dar prin ochii duhovnicești, vedem că sunt cu părul scurt, cu chelie, lipsiți de orice sevă și de har, fără rădăcini...
Slujitorii întunericului...
Iar tămâia din Apocalipsă, uite, poftim, scrie clar și limpede:
Apocalipsa 5, 8 : (...)
având fiecare alăută și cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților.
Apocalipsa 8, 3-4: Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și
i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă
împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului. Și
fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu,
împreună cu rugăciunile sfinților.
Și mai zice, la Tobit 12, 15: Eu sunt Rafael, unul din cei șapte sfinți îngeri, care ridică rugăciunile sfinților și le înalță înaintea slavei Celui Sfânt.
Da, am mai discutat de acest aspect, la cele 70 de versete, despre rugăciunile sfinților, probabil ai uitat, nu-i nimic...