Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus
Objection denied!
i eu mă uit în ograda mea i în doctrină nu este nimic de ceea ce acuzi tu, căci la doctrină sper că te referi i nu la felul cum este ea trăită de credinicoi.
Revenind la subiect, la fel ca în Biserica Primară, în Biserica AZ nu întâlneti icoane.
|
Nu e nimic?
Da? Ești sigur?
Uite câte erezii sunt în ograda ta: nu vă rugați cu sfinții și pentru sfinți și nu cereți să se roage sfinții pentru voi, contar Bibliei. Nu aveți istorie. Nu aveți Sfinți Părinți. Preoția exclusivă a lui Iisus și preoția universală a laicilor; neacceptarea tainelor și ierurghiilor specifice din Biserica Primară, numită azi, Ortodoxă; acceptarea botezului lui Ioan (numit și la vârsta credinei și alegerii personale și administrat prin scufundare, ca dedicare lui Hristos, și nu ca sacrament mistic); cina Domnului ca memorial sacru, nu ca jertfă reeditată (Liturghie) sau ca taină mântuitoare; credina în Iisus și în puterea învierii Lui ca singură sperațnă a nemuririi, și respingerea credinței Biblice, în nemurirea naturală a sufletului, în chinurile veșnice ale iadului, doctrina judecății premileniale (doctrina Sanctuarului), care afirmă că mântuiții, candidați la nemurirea și fericirea venică, sunt judecați în perioada eshatologică a istoriei, înainte de revenirea lui Iisus; sabatul biblic ca test eshatologic universal și criteriu al judecăii ultimei generații; marea controversă cosmică dintre Hristos și satan, explicând manifestările răului, răspunzând întrebărilor privitoare la lume i viață; doctrina reformei sănătății, ca parte a sfințirii trupului, întemeiată pe înțelegerea biblică a unității spirit-suflet-trup; acceptarea Ellenei White ca profet modern, cu autoritate subordonată Bibliei, având rol îndrumător în viaa personală și comunitară.
O grămadă de prostii și idioțenii. Nimic al Bibliei.
Biserica Primară, atunci ca și azi, a avut, are și va avea Sfintele Icoane.