Barsaumas, deci spui că ești ortodox, deci cred că ai duhovnic, nu?
Cred că te ții de el, îl asculți, îl iubești, îi simți ajutorul, îi ceri rugăciunile, că doar știi valoarea duhovnicului, dacă ești ortodox, nu?
Asculți de Biserică, dacă ești ortodox, nu? Duhovnicul e glasul Bisericii către tine, dar deja știi asta, nu?
Să mai dau versete? Simt că acum, nu are rost să dau versete.
Iar pentru că ai duhovnic, ești atâââât de binecuvântat, pentru că te încurajează duhovnicul, spre ce cărți să citești, ce sfinți, sau ce subiect, nu?
Că doar nu citești de capul tău, ce îți vine, ce se mai năzare de pe internet.
Nu stai pe internet cu orele, pe youtube, facebook, sau alte "surse" de resurse, nu?
Și mai știi că nu toate sursele sunt credibile. Deci mântuitoare. Prețuiești timpul dat ție de Mântuitorul, nu?
Articolele fără autor și fără bibliografie, scrise de anonimi, nu se citesc.
Iar cele care au bibliografie atee, iarăși nu se citesc.
Asta, sunt convins că știi deja.
Fiindcă ai duhovnic, ai dezlegare când să te sfințești prin Sfintele lui Hristos Taine, să te împărtășești, că doar nu te împărtășești de capul tău, nu?
Că dacă facă așa ceva, ai să te îmbolnăvești, știi deja!
Fiindcă ești ortodox, mergi cu atâta râvnă la Sfintele Slujbe, la Sfânta Liturghie, îți faci Sfântul Canon de rugăciune, rugăciunea fiind sfântă, ca orice virtute. Faptele sfințeniei. Credința sfinților.
Iartă-mă, am fost puțin ironic.
Ți-am arătat calea creștină, față de calea pe care ești tu, care nu-i bună.
Sfintele Icoane, nu ai să le simți niciodată, dacă nu practici credința.
Poți doar să vorbești frumos sau urât, despre ele, dar nu le simți câtă vreme nu înțelegi și nu practici credința creștină, să fi oiță, a Mântuitorului, care ascultă glasul Lui, și Îl urmează, nu căpriță, care nu ascultă.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 17:18:21.
|