Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Deci nu poti, nu stii, whatever,imi pierd timpul.Mai straduieste-te, ai modele patristice de argumentare dar nu le stii. Daca ai fi stiut ai fi raspuns.
|
NU VREAU sa intru in acest joc perfid al tau: Cuvantul SFANT al Scripturii NU poate face obiectul unui concurs si al unor provocari josnice.
Citat:
Cand poti anunta-ma,pana atunci... daca continui pe acest stil nu ai nevoie de adversari, le faci tu treaba. Daca nu te-ar arde patima :) ce calm, clar si obiect ai fi raspuns. V-au sfatuit Parintii cum sa faceti da..aveti razboiul vostru de dus :)
|
Fratilor, izvorul deziluziilor sectare este pe scurt cuprins in cuvintele de mai-sus ale "pelerinului". El, un reformat, un om in afara Bisericii isi asuma o identitate asemanatoare cu a celor din Biserica, foloseste scrieri ale Sf.Parinti ai Bisericii pe care ii aproba si pe care ii crede, dar continua sa ne vorbeasca de sus folosind Sf.Scripturi, ISPITINDU-NE. Se foloseste de modele patristice pentru a-si argumenta propria sa opinie sectara! ESTE DIABOLIC CE FACE!
Este foarte clara atitudinea lui asemenatoare diavolului ispitindu-l pe Mantuitorul in pustie dupa cele 40 de zile de post.
As dori sa intelegem cu totii asa cum Sf.Parinti ne invata, ca Adevarul se reveleaza DOAR in Biserica si se descopera in cel credincios pe masura ancorarii sale in viata duhovniceasca prin impartasirea de Hristos in Sf.Taine. Nu avem nevoie de o alta invatatura venita din afara Bisericii!
"Pelerinul" cunoaste Scriptura, dar nu reuseste sa o inteleaga tocmai pentru ca e in afara Bisericii.
Atitudinea mea fata de el este de respingere categorica pentru ca el, imbracat fiind in piele de oaie si-a arogat atitudine de invatator.
Pe langa el, 666 are cu mult mai mult bun-simt!
Citat:
Igor am plecat.Daca vrei imi spui si vin in zilele urmatoare. Daca nu..nu-i problema, o sa supravietuim amandoi deziluziei unui dialog terminat inainte sa inceapa.Seara placuta. Iluminatu.. liber la critici, macar nu voi fi aici sa te contrazic :)
|
Continua sa monologheze cu Igor dandu-i povete si tinandu-l la curent cu tot ce intentioneaza sa faca asemenea unui stapan! Infiorator!