Citat:
În prealabil postat de stefan florin
amice, de ce o intorci ca la Ploiesti. In cazul lui Iosua, Dumnezeire era asemenea aurului sau argintului? Si totusi el a ingenunchat in fata chivotului (facut din lemn de salcam si poleit cu aur) si s-a rugat lui Dumnezeu si a fost OK, iar daca eu fac acest lucru, NU mai este ok. Ce, Dumnezeu se schimba? Apostolul zice clar ca: "Iisus Hristos, ieri și azi și în veci, este același." (Evrei 13:8)
|
Se pare că tu ai întors-o ca la Întorsura Buzăului... Parcă nu de heruivimii de pe chivot era vorba, ci de icoana lui Iisus. Știi tu, aia poleită cu aur și argint din belșug! Despre o astfel de reprezentare a Dumnezeirii vorbea apostolul în textul cu pricina. El spunea că ”
nu trebuie să socotim că Dumnezeirea” (
Fapte 17,29) este astfel, tu spui că trebuie, ba chiar că vrei să te închini înaintea unei asemenea reprezentări a Dumnezeirii. Cine are dreptate?
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
ei nu vor sa inteleaga ca NU materiei (aur, argint, hartie, lemn etc.) din care este facuta icoana, ne inchinam noi atunci cand ingenunchem, ci lui Dumnezeu
|
Porunca nu interzice să te închini aurului, argintului, etc., ci
înaintea acelor reprezentări.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
in timpul rugaciunii spunem Domane ajuta-ne si NU icoana ajuta-ne
|
Realitatea te contrazice. Sunt frecvente rugăciuni de tipul:
- ”
Sfinte X, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi”, ori
- ”
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi”
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
Sunt vestigii arheologice in Italia din primul secol care demonstreaza ca primii crestini foloseau in bisericile lor crucea la inchinare.
|
Eu vorbeam de apostoli și de primii creștini, nu de creștinii din Italia, care apropo în bisericile lor foloseau crucea și reprezentările în închinare mult mai târziu.